Gun jezelf focus: het is dé weg naar een passend commissariaat. Echt.

Wat je voedt, groeit. We weten allemaal dat dat waar is. Net zo waar als het omgekeerde: wat je geen water geeft, komt niet tot bloei. Die behoefte aan bloei was precies de reden dat multitasken lange tijd een toverwoord was. Zo kon je van alles tegelijk doen en ook nog van alles laten groeien en bloeien. Ideaal! Totdat aangetoond werd dat multitasken niet werkt. En eigenlijk hadden we dat ook al ervaren. Alles een beetje water geven werkt niet. En dat is een vervelend gevoel. Misschien heb je het al ervaren bij het vinden van een passend commissariaat: dat is niet iets wat je even tussen de bedrijven door doet.

Hindernissen overwinnen

Stel, jij bent een ambitieuze professional en hebt bewust de beslissing genomen om toezichthouder te worden. Maar dan is er een hobbel. Je bent goed in je eigen vak of specialisme en toch lukt het je niet om een (nieuwe) plek in een RvT of RvC te krijgen. Je hebt te maken met behoorlijk wat concurrentie, vindt het lastig om jezelf op een onderscheidende manier te presenteren en weet niet goed waar je aan moet werken om het commissariaat te krijgen dat bij je past. Goed nieuws: daar is een oplossing voor. En er zijn wel degelijk (aankomende) toezichthouders die snel een passend commissariaat krijgen. Schijnbaar moeiteloos en ook nog eens op een plek die benijdenswaardig is.

Twee beloftes

Een van de onderdelen van de Erkende Opleiding tot toezichthouder nieuwe stijl is de module ‘Met gemak het juiste commissariaat krijgen’ (online te volgen én op locatie). Daar zitten twee beloftes in: ‘met gemak’ en ‘juiste’. Bij het waarmaken van die beloftes is focus een van de grote geheimen. Het betreft focus vanuit verschillende kanten:

  • Vanuit het lesprogramma, waarin alle onderdelen zijn gericht op dat ene doel: een passend commissariaat vinden;
  • Vanuit de docent, die de tijd neemt om jou als deelnemer echt te leren kennen en dus precies weet waar je wensen, mogelijkheden en knelpunten liggen en daar op in kan spelen;
  • Vanuit jouw commitment als deelnemer om je doel te bereiken, te leren en open te staan voor feedback.

Is focus dan het nieuwe toverwoord? Nee. Maar het is wel een voorwaarde om je doel te bereiken. Als jij er bewust voor kiest deze module te volgen, kies je ervoor je aandacht niet meer te versnipperen. Dan heb je besloten om je volledig te richten op je doel en om aan de slag te gaan met de opdrachten. De module levert je dus niet een toverstokje, maar wel een boek vol toverspreuken.

Focus op de juiste dingen

zonnebloemen Misschien denk je dat je al helemaal klaar bent voor het toezichthouderschap en dat de concurrentie je grootste hindernis is. Of vraag je je af of je wel genoeg bestuurlijke ervaring hebt. Tijdens de module leer je waar het echt om draait: het begint er mee dat je jouw toegevoegde waarde als toezichthouder nieuwe stijl kunt uitdragen.

En vervolgens bepaal jij zelf welke eisen jíj stelt aan jouw droomcommissariaat. Het programma zit zo in elkaar dat je geen moeite zult hebben de vereiste focus te houden. Ook je docent speelt daarbij een belangrijke rol. Deze weet wat je nodig hebt en kan je begeleiden tot ín het commissariaat.

Meer weten over over de toeleidingsmodule  ‘Met gemak het juiste commissariaat krijgen’, de variant op locatie of de online variant? Meteen inschrijven is ook mogelijk en doe je hier.

Je vragen kun je altijd stellen aan Founder Caroline Wijntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *