Caroline Wijntjes

Draagvlak voor eigentijds toezicht 

Gedrag dat het meeste waarde toevoegt

Jarenlang heb ik ervaring opgedaan in het besturen van en toezicht houden op diverse niet-beursgenoteerde ondernemingen. Toen al ondervond ik hoe belangrijk het is om daarbij je eigen stijl te hanteren en je authentiek te gedragen. Om mij heen zie ik nog steeds dat dit gedrag het meeste waarde toevoegt.

Vernieuwende academie

Mijn interesse in mensen en mijn drijfveer om te vernieuwen bracht mij er in 2012 toe een academie te starten, gericht op het nieuwe toezicht én de weg daar naartoe. Ik adviseer, train en coach toezichthouders én de nieuwe generatie toezichthouders, individueel en in-company. Samen met businesspartners ondersteun en leer ik toezichthouders effectief te zijn in wat zij doen, vanuit hun (nog te ontwikkelen) visie op toezicht.

ʻHet verlangen om maatschappelijk betrokken te zijn zie ik steeds meer om me heen. Dat verlangen drijft me om talentvolle professionals te helpen waarde toe te voegen in een RvT of RvC die bij hen past, zodat ze kunnen doen waar zij goed in zijn en waar hun passie ligt.ʼ

Professionalisering en werving & selectie

Als oprichter ontwikkelde ik het gedachtegoed van nieuw toezicht, en deel ik dit niet alleen in de academie. Want we ondersteunen ook RvT’s en RvC’s bij het opstellen van profielen voor vacatures in de werving & selectie, en bieden de nieuwe generatie toezichthouders aan uit onze eigen academie en begeleiden selectiecommissies bij hun juiste ‘fit’. Ik ontleen veel plezier aan het actief professionaliseren en inspireren van toezichthouders en commissarissen, door het delen van vernieuwende inzichten, ervaringen en ideeën!

Pionier en draagvlak

Blijven pionieren om het nieuwe toezicht verder te ontwikkelen en een vernieuwende visie op toezicht uit te dragen, is waar ik veel energie uit haal. In co-creatie het toezicht vernieuwen ervaar ik als een gezamenlijke zoektocht met (stakeholders van) de RvT, zoals de bestuurder, ondernemingsraad, cliëntenraad, huurderscommissie of een klantenpanel, enz. We merken inmiddels dat er sterke behoefte en draagvlak is voor deze nieuwe stijl van toezicht houden.

Ik kijk ernaar uit om met je samen te werken!

Caroline Wijntjes,
Founder De Erkende Toezichthouder 

Caroline Wijntjes over haar bedrijf De Erkende Toezichthouder

Caroline Wijntjes over De Erkende Toezichthouder

Maak uitgebreider kennis met Caroline Wijntjes en haar bedrijf De Erkende Toezichthouder in dit korte filmpje (1:22 minuut) van BeeScene Productions.

 

 

 

Natuurlijk ben ik erg geïnteresseerd in je mening, ideeën en aanvullingen.
Dus vind ik het leuk als je:

    • reacties plaatst bij mijn artikelen
    • je abonneert op mijn ToezichthouderTips  om een toezichthouder te zijn die waarde toevoegt
    • als je mij volgt op LinkedIn en Twitter

Heb je vragen, neem dan vooral contact met me op.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren