Annechien Broekmeijer

In het voorjaar van 2020 kwam Annechien Broekmeijer het team van De Erkende Toezichthouder versterken. Annechien is ondernemer, docent én toezichthouder. Ze kent Caroline Wijntjes sinds een workshop over toezicht nieuwe stijl enkele jaren geleden. Het contact bleef, evenals hun gesprekken over toezicht nieuwe stijl. Toen er door uitbreiding van het dienstenpakket van De Erkende Toezichthouder behoefte ontstond aan nieuwe docenten, was de match dan ook gauw gemaakt.

Het gedachtegoed van De Erkende Toezichthouder past bij Annechien omdat:

‘Ik in het toezicht altijd al een aanjager was voor de verandering van toezicht klassieke stijl naar toezicht nieuwe stijl. De workshop van Caroline sprak me daarom bijzonder aan. Transparantie, diversiteit en een open blik naar anderen en naar mijzelf vind ik heel belangrijk. Het docentschap bij De Erkende Toezichthouder is voor mij dan ook een mooie manier om kennis over toezicht nieuwe stijl over te dragen, want in het licht van maatschappelijke verantwoordelijkheid is dat de beweging die nu nodig is. Een gedegen opleiding hoort daarbij, dat heb ik zelf ook ervaren.’

Annechien geeft de modules Op weg naar nieuw toezicht en Met gemak het juiste commissariaat krijgen, zowel de opleiding op locatie (met name in Midden- en Zuid-Nederland) als de online versie ervan. Haar kennis overdragen doet zij met veel plezier en enthousiasme, waarbij ze de deelnemers graag uitdaagt hun eigen pad te volgen. Door haar combinatie van kennis, (werk)ervaring en toezichthouderschap is Annechien bij uitstek geschikt om de deelnemers te begeleiden, zowel in hun ontwikkeling als toezichthouder als bij het vinden van een passend commissariaat.

Annechien BroekmeijerAnnechien Broekmeijer, zie haar LinkedInprofiel, is
bedrijfskundig levenscoach, organisatieadviseur en teamcoach. Ze is ruim 16 jaar ondernemer en heeft als toezichthouder inmiddels tien jaar ervaring in verschillende RvT’s/RvC’s. Op dit moment is ze lid van de RvT van Erfgoed Zeeland en lid van de RvC bij Mourik (een B2B-dienstverlener op het gebied van o.a. infrastructuur en industriële diensten).