Aanpak werving & selectie

Vernieuwende en jongere toezichthouders

Onze aanpak voor werving & selectie van toezichthouders nieuwe stijl is transparant en laagdrempelig. Dat komt omdat wij al duizenden vernieuwende en gemiddeld jongere toezichthouders kennen vanuit onze eigen academie en ondersteuning bij RvT’s en RvC’s. Geen kennismakingsgesprekken van pakweg drie kwartier, maar (aankomende) toezichthouders nieuwe stijl die we al jaren mogen begeleiden en van wie wij de kwaliteiten en reflecties al hebben ervaren in de praktijk. Dan heb je echt een verdiepend gesprek met elkaar!

Andere blik

Wij kijken anders naar kandidaten: onze blik is vooral gericht op persoonlijkheid, vaardigheden en de stijl van toezicht houden die ze hanteren, en niet alleen op kennis en ervaringen. Wij zorgen voor diversiteit in jouw RvT-team in alle opzichten: geslacht, achtergrond, vaardigheden, cultuur en herkomst. Allereerst zorgen we ervoor dat we jou ontmoeten, want een goede verbinding is natuurlijk een voorwaarde voor de optimale samenwerking daarna. We bepalen gezamenlijk hoe het proces van werven en selecteren eruit gaat zien, en dat betekent kijken buiten de gebaande paden en ‘out of the box’. Vaak blijkt minder nodig dan aanvankelijk gedacht!

Maatwerk

Onze offerte is maatwerk en modulair van opzet, zodat je zelf kunt kiezen wat je wel en niet afneemt. Wat wel vaststaat is dat De Erkende Toezichthouder de concept-profielschets opstelt conform toezicht nieuwe stijl. Wij merken namelijk in de praktijk dat het belangrijkste moment ligt bij de keuzes die vooraf (on)bewust zijn gemaakt, die daarmee het werving- en selectieproces sterk beïnvloeden.

Gedegen voorbereiding

Tijdens de werving- en selectieprocedure werken we heel transparant: als je dat wilt kun je alle reacties die binnenkomen op de voet volgen. In onze tijdsplanning zorgen we ervoor dat onderlinge contactmomenten zijn ingebouwd. Wij maken een voorselectie van verschillende kandidaten en de opdrachtgever bepaalt wie hij wil ontmoeten. Na de gesprekken met deze kandidaten maak je een definitieve keuze.

Kernwaarden

We werken vanuit onze kernwaarden: aandacht, laagdrempelig en ontwikkelingsgericht. Er is veel mogelijk binnen onze samenwerking om uiteindelijk te kiezen uit uitstekende potentiele kandidaten.

Review van een klant: WijZijn Traverse Groep

“Wij zijn als Raad van Toezicht prima ontzorgd gedurende het werving & selectietraject voor een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de WijZijn Traverse Groep. Dat ontzorgen vonden wij op voorhand van groot belang. We ontvingen veel goede reacties van potentiële kandidaten.
HR-adviseur Martin Charles heeft ons een mooi voorstel gepresenteerd van mogelijke kandidaten die op een na allen benoembaar bleken.

We startten met enig voorbehoud, aangezien de bestuurder voor het eerst onderdeel uitmaakte van de sollicitatiecommissie. Het leverde echter direct meerwaarde op, aangezien je zijn interactie met de kandidaat ervaart en die meeweegt in het uiteindelijke besluit. Niet onbelangrijk bij een voorzitter.
De Erkende Toezichthouder heeft ons op een zorgvuldige en integere wijze door het proces geleid, met een benoeming waarop wij hoopten”. Roel van Wamel (lid) en Theo Jacobs (vicevoorzitter) namens de Raad van Toezicht van WijZijn Traverse Groep

Neem contact op met Caroline Wijntjes, founder van De Erkende Toezichthouder, om een intake- of offertegesprek in te plannen.