Aanpak werving & selectie

Laagdrempelig en transparant

Onze aanpak voor werving & selectie van toezichthouders nieuwe stijl is transparant en laagdrempelig. Dat komt omdat wij al immers duizenden toezichthouders kennen vanuit onze eigen academie en praktijk. Geen kennismakingsgesprekken van pakweg drie kwartier, maar (aankomende) toezichthouders die we al jaren mogen begeleiden en van wie wij de kwaliteiten en reflecties al hebben ervaren in de praktijk. Dan heb je echt een ander gesprek met elkaar!

Andere blik

Wij kijken anders naar kandidaten: onze blik is niet alleen gericht op kennis en ervaringen, maar we gaan ook in gesprek over hun persoonlijkheid, hun vaardigheden en de stijl van toezicht houden die ze hanteren. Allereerst zorgen we ervoor dat we onze opdrachtgevers ontmoeten, want een goede verbinding is natuurlijk een voorwaarde voor de samenwerking daarna. We bepalen samen met hoe het proces van werven en selecteren eruit gaat zien.

Maatwerk

Onze offerte is maatwerk en modulair van opzet, zodat je zelf kunt kiezen wat je wel en niet afneemt. Wat wel vaststaat is dat De Erkende Toezichthouder de concept-profielschets opstelt conform toezicht nieuwe stijl. Wij merken in de praktijk dat het belangrijkste moment ligt bij de keuzes die vooraf (on)bewust zijn gemaakt, die daarmee het werving- en selectieproces beïnvloeden.

Gedegen voorbereiding

Tijdens de werving- en selectieprocedure werken we heel transparant: als je dat wilt kun je alle reacties die binnenkomen op de voet volgen. In onze tijdsplanning zorgen we ervoor dat onderlinge contactmomenten zijn ingebouwd. Wij maken een voorselectie van verschillende kandidaten en de opdrachtgever bepaalt wie hij wil ontmoeten. Na de gesprekken met deze kandidaten maak je een definitieve keuze.

Kernwaarden

We werken vanuit onze kernwaarden: aandacht en ontwikkelingsgericht. Er is veel mogelijk binnen onze samenwerking om een uitstekend resultaat te bewerkstelligen.

Neem contact op met Caroline Wijntjes, founder van De Erkende Toezichthouder, om een intake- of offertegesprek in te plannen.