Dit zijn de meerwaardes van trainees voor een RvT

Een Raad van Toezicht draagt een grote verantwoordelijkheid en wordt geconfronteerd met uitdagende taken en groeiende verplichtingen. Trainees kunnen dan een waardevolle aanvulling zijn. Maar wat zijn precies de voordelen van trainees, en hoe kun je die complementair inzetten in een RvT? Dat ontdek je in deze Superbvisor Mail. 

Een RvT kan zijn focus in het toezicht soms plotseling verleggen of uitbreiden, bijvoorbeeld als gevolg van een koerswijziging van de organisatie. Als je dan een extra paar handen hebt die de RvT ontlast, is dat natuurlijk fijn. Een trainee, die al een opleiding tot toezichthouder nieuwe stijl heeft doorlopen, kan deze rol uitstekend vervullen.
Wanneer een RvT besluit een traineeship te starten, wordt een trainee kosteloos ter beschikking gesteld door De Erkende Toezichthouder. Er wordt zorgvuldig gekeken naar de wensen en competenties die bij de RvT passen. De trainee moet vooral geen dubbelganger zijn van de toezichthouders die er al zitten, maar juist een eigen zelfstandige taak of opdracht krijgen binnen de RvT. Zo ontstaat er voor beiden een win-win situatie.

Wat kan een trainee voor je RvT betekenen?

Er zijn verschillende taken of opdrachten die een trainee voor de RvT kan oppakken. Denk bijvoorbeeld aan:

1. Het maken van een toezichtplan of toezichtkader.
2. Het doorontwikkelen van je toezicht, bijvoorbeeld op het stakeholderbeleid.
3. Het bieden van expertise op vlakken als IT, datamanagement, duurzaamheid, impact of innovatie.
4. Het oppakken van een nieuwe portefeuille om zo de kennis binnen de RvT te verbreden.
5. Zorgen voor een juiste balans in het team door complementair te zijn vanwege je persoonlijkheid en vaardigheden.

Een trainee kan dus bijdragen aan het verlichten van de werklast, maar voegt tegelijkertijd ook  waarde en nieuwe kennis toe aan de RvT als team. Er wordt daarom van tevoren gekeken naar de competentiemix van de zittende RvT-leden, en wat er mogelijk nog ontbreekt of juist de nadruk moet krijgen, waardoor er een goede samenwerking ontstaat.

Is een trainee altijd een jong iemand?

Een veelvoorkomende misvatting is dat trainees per definitie jong zijn. De Erkende Toezichthouder zoekt naar de juiste match, die niet noodzakelijkerwijs een jong persoon hoeft te zijn. Er zijn gevallen waarin een trainee ouder dan 40 of zelfs 50 jaar is, met specifieke ervaring die perfect aansluit bij de behoeften van een RvT.

Zo was er onlangs vanuit een RvT de vraag voor een trainee die kennis had van samenwerken
met gemeenten en van het stakeholdersbeleid. Uiteindelijk hebben we hier een wat ouder
iemand geplaatst, omdat dit de perfecte match was voor deze RvT.

Wanneer schakel je een trainee in?

Het inschakelen van een trainee kan op ieder moment plaatsvinden. Echter wordt
doorgaans afgeraden tijdens crisissituaties vanwege de beperkte tijd en ruimte voor goede begeleiding vanuit de RvT. Ook willen RvT’s niet altijd een trainee toelaten als er een nieuwe collega toezichthouder aantreedt, terwijl dit eigenlijk juist een ideaal moment is. Trainees kunnen namelijk tegelijkertijd met een nieuwe toezichthouder worden ingewerkt, dat kost de RvT dan geen extra tijd.

Trainees worden begeleid vanuit De Erkende Toezichthouder, en daarnaast is het wel van belang dat er een collega is die als mentor optreedt. Iemand aan wie de trainee vragen kan stellen en die hem of haar wegwijs maakt binnen de RvT.

Potentieel benutten

Na het opdoen van een jaar ervaring binnen een RvT, kan de trainee in sommige gevallen definitief als toezichthouder toetreden tot deze RvT. Bij vertrekkende toezichthouders volgt er natuurlijk een openbare vacaturestelling. De trainee kan daar dan op solliciteren; de opgedane kennis en ervaring vergroot immers de doorstroomkansen. Er zijn zelfs RvT’s die in hun opvolgingsplanning tijdig trainees bewust inzetten.
Het inzetten van trainees biedt dus niet alleen ondersteuning op cruciale momenten, maar
kan ook een goede stap zijn om je RvT te verrijken met de juiste competenties en vaardigheden. De impact van een trainee kan van grote meerwaarde zijn voor je RvT.

Ben je op zoek naar een plek in een RvT? Voor meer verdieping raden wij je aan de module Toetreden tot de RvT | voor professionals tot 40 jaar te volgen. Voor vragen neem contact op met Caroline Wijntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *