Toezichthouder worden: onderzoek juist nú of dat bij je past

Toezichthouder worden, je denkt er al een tijdje over na. Je wilt je inzetten voor de maatschappij, een bijdrage leveren in aanvulling op je werk. En je vraagt je af: is het iets voor mij? Zou ik het kunnen? Heb ik de juiste ‘papieren’? Zou ik het ook echt leuk vinden?

Blijf bij je voornemen

Je wilt je in het onderwerp verdiepen, maar deze bijzondere tijden houden je tegen. Je kunt immers niet met een groepje medestudenten samen in een lesruimte zitten. Toch kriebelt het. Je wilt eigenlijk wel aan de slag. Hoe verschillend ieders situatie ook kan zijn, bij De Erkende Toezichthouder merken we dat de mensen die echt van plan waren een oriëntatie of een opleiding te volgen, dat tóch doen. Juist nu.

Online aanbod

Aan die wens kunnen we gelukkig tegemoet komen omdat we inmiddels twee favoriete onderdelen van ons aanbod online kunnen aanbieden (er volgen snel meer!). Dat zijn de basismodule Op weg naar nieuw toezicht én de veelgevraagde Oriëntatie: Alles wat je wilt weten over toezichthouder worden.

Heb je hieraan gedacht?

Misschien twijfel je nog. Aan het moment, of aan de manier van studeren. Ik geef je hierbij een aantal overwegingen om mee te nemen in je beslissing om juist nu de e-learning oriëntatie over toezichthouder te volgen.

 • E-learning geeft je de mogelijkheid om toch je plannen te verwezenlijken. Veel dingen staan nu stil. Soms kan dat niet anders, maar soms ook wel. Met e-learning ben je niet afhankelijk van de anderhalvemetermaatschappij. Jouw eigen agenda en plannen zijn leidend. Jij staat aan het roer.
 • Deze periode gebruiken om je te oriënteren, betekent dat je snel weet of toezicht houden inderdaad echt iets voor jou is. Je vervolgstappen kun je daarna dus ook snel zetten. Gun jezelf die duidelijkheid.
 • Je persoonlijke ontwikkeling loopt geen vertraging op. Als je na de oriëntatie verder wilt op het toezichthouderspad, kun je gewoon dat traject vervolgen.
 • De Erkende Toezichthouder is de enige opleider in Nederland die een dergelijke oriëntatie op het toezichthouderschap aanbiedt in de vorm van e-learning.
 • E-learning doe je in je eigen tempo en op de tijden die jou het beste uitkomen.
 • Het online lesprogramma begeleidt jouw traject op verschillende manieren en met diverse middelen: theorie, praktijkdilemma’s (én de antwoorden daarop), video’s, presentaties en audiofragmenten. Het is een volwaardige oriëntatie op het vak van toezichthouder.
 • Zelfstudie betekent niet dat je er alleen voor staat: voor je vragen plan je een gesprek in met Founder Caroline Wijntjes, zodat jouw specifieke situatie altijd aan bod kan komen in een een-op-een-gesprek op maat.
 • De e-learning variant van de oriëntatie kost de helft van de oriëntatiedag op locatie, omdat we kunnen besparen op de kosten van locatie, lunch en docent.

Lesstof

Aan de orde komen o.a. de taken en de rollen van de toezichthouder, profiel, trends, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid en uiteraard wat toezicht nieuwe stijl is. Ook ga je in op je eigen situatie: motivatie en competenties.

Resultaat

 • Je kent de functie van toezichthouder op hoofdlijnen.
 • Je kent de vaardigheden die een toezichthouder nodig heeft.
 • Je weet welke motivatie de meeste toegevoegde waarde heeft voor organisaties.
 • Je kent de rol van de Governance Codes.
 • Je weet welke aansprakelijkheid je aangaat.
 • Je begrijpt wat er van je als toezichthouder nieuwe stijl wordt verwacht, wat de taken en de verantwoordelijkheden zijn.
 • Je weet hoeveel tijd er gemiddeld met een commissariaat gepaard gaat.
 • Je weet of toezicht houden voor jou de volgende stap is.

Tot slot: nieuwe kennis geeft energie! In lastige tijden zorgen nieuwe impulsen voor afleiding, en ze helpen je ook bij het verder kunnen kijken dan de moeilijkheden. Waarom zou je jezelf dat niet gunnen?

Meer informatie over de e-learning oriëntatie ‘Alles wat je wilt weten over toezichthouder worden’? Of over onze andere opleidingen? Je kunt je vragen ook altijd stellen aan Caroline Wijntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *