Summerschool voor (aankomende) toezichthouders: gun jezelf een voorsprong!

In het voorjaar van 2020 lanceerden we onze eerste online opleidingen. Die vielen zo in goede aarde, dat we ook een online summerschoolprogramma gingen aanbieden. Ook dat bleek een succesvol initiatief. Reden genoeg om (aankomende) toezichthouders deze zomer opnieuw de gelegenheid te bieden de basis- en toeleidingsmodule versneld te doorlopen. De tijdwinst die je dat oplevert, geeft je namelijk een groot voordeel: je bent dan perfect voorbereid op de stroom vacatures die na de vakantieperiode loskomt. Die vacatures zien we jaarlijks rond die tijd, maar dit jaar verwachten we ook nog een inhaaleffect.

Gun jezelf die voorsprong

Het concept van de summerschool is in de Angelsaksische cultuur al decennialang een succesformule en wint ook hier steeds meer terrein. En niet voor niets! De zomer is een mooie gelegenheid om nieuwe kennis tot je te nemen. Het weer is mooi, de werkdruk vaak wat lager, je mindset relaxter. En ook al ga je dit jaar wel met vakantie: als je bedenkt dat het toezichthouderschap je volgende stap is, realiseer je dan ook dat die tijdwinst je een belangrijke voorsprong kan geven. Wij werven en selecteren steeds meer vacatures bij RvT’s. Dus waarom zou je jezelf dat niet gunnen?

Direct de diepte in

Het summerschoolprogramma volgen betekent ook dat je tegelijkertijd profiteert van de voordelen van online lessen volgen. Wat we vorig jaar namelijk al snel merkten, was een leuk verschil met de fysieke opleiding: we gingen metéén de diepte in met onze discussies. Hetzelfde gebeurde met de praktijksituaties. Op zich ook logisch, want ter voorbereiding op die eerste online les heb je als deelnemer de eerste serie lessen zelf al doorgenomen. Toch was het bijzonder om te merken en een leuke verrassing, omdat het zorgt voor een extra verdieping van de lesstof.

Opleiding vereist

Nu het vak van toezichthouder professionaliseert, komt er steeds meer behoefte aan een opleiding die je op de juiste manier voorbereidt op het vak. Ook merken we dat bij vacatures de eis wordt gesteld dat de sollicitant een passende opleiding in toezicht nieuwe stijl heeft gevolgd (of die bereid is te volgen). Het summerschoolprogramma speelt daarop in door dezelfde kwaliteit en dezelfde lesstof aan te bieden in een kortere tijd. Zo kun je je efficiënt voorbereiden op je volgende stap, of dat nu oriëntatie, verankering van kennis of een nieuw commissariaat is.

Geschikt voor jou?

Wil je het vak van toezichthouder kennen, ben je net toezichthouder geworden, of zoek je een (nieuw) commissariaat? In al die gevallen kun je je voordeel doen met het summerschoolprogramma. Als het vak leren kennen je doel is, verrijk je je kennis en gun je jezelf de kans om de nieuwe stijl van toezicht houden te ontdekken. Als je net toezichthouder bent, kun je je ervaringen van deze bijzondere tijd delen en spiegelen, ze in perspectief plaatsen en leren hoe ze afwijken van de meer gebruikelijke toezichtpraktijk. Zoek je een (nieuw) commissariaat, dan zul je merken dat het stappenplan waarin je je droomcommissariaat bepaalt, je daadwerkelijk een stap verder helpt. Zowel bij het zoeken, bij het gericht solliciteren én in je sollicitatiegesprek.

Het programma

Het onlineprogramma van de summerschool bestaat uit een editie van de basismodule en een editie van de toeleidingsmodule. Je krijgt toegang tot de online leeromgeving, waar alle e-learning lessen voor je klaar staan. In aanvulling daarop zijn er in totaal zeven online lesmomenten van twee uur waarin je je docent en je medestudenten ontmoet. Hieronder zie je de startdatums van de online lessen van beide edities.

  • 14 juli | start online lessen toeleidingsmodule Met gemak het juiste commissariaat krijgen
  • 20 juli | start online lessen basismodule Op weg naar nieuw toezicht

We zijn er klaar voor, onze docent Annechien Broekmeijer eveneens. We hebben er zin in, en hopen je deze zomer te mogen begroeten.

Lees meer over de online basismodule of over de online toeleidingsmodule.
Kijk voor data op ons lesrooster
.

Heb je vragen, stel ze gerust en neem contact op met Caroline Wijntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *