Patricia vraagt zich af: ‘Is dat nu de goede manier om toezicht te houden?’

 

Wat is nu goed toezicht houden? Doet de RvT van jouw organisatie wat-ie moet doen? En kloppen jouw gevoelens bij wat je waarneemt? Vanuit je eigen ervaring kun je vraagtekens hebben bij wat er binnen een organisatie speelt, en het toezicht daarop. Patricia van Hooff worstelt ermee, maar inmiddels heeft ze de antwoorden op al haar vraagtekens…

Van het bedrijfsleven naar de wereld van zorg en welzijn. Zo’n 15 jaar geleden maakt Patricia een behoorlijke carrièreswitch. Tegelijk gaan er mooie deuren voor haar open. Want werken in een andersoortige grote organisatie zorgt ervoor dat ze op een andere manier brede kennis opdoet. Van marketingcommunicatie, verkoop en merkpositionering tot patiëntenparticipatie en strategie; Patricia is van alle markten thuis. 

Hoe halen toezichthouders hun informatie op?

“In mijn managementrol werkte ik nauw samen met de raad van bestuur en had ik ook bij tijd en wijle te maken met de RvT. Mede door mijn betrokkenheid bij de strategie en patiëntenparticipatie van de organisatie. Over de jaren heen zijn er veel wisselingen in het bestuur geweest. Dat zorgde ervoor dat ik als manager gesprekken had met de leden van de RvT over het bestuur. Op dat punt ben ik de rol van RvT met andere ogen gaan bekijken. Wat doen ze nu eigenlijk? Hoe halen ze hun informatie op? Is het goed dat ze op afstand blijven óf horen ze juist de organisatie in te gaan? Ik had zoveel vraagtekens. En misschien nog wel het grootste vraagteken: ‘Is dat nu de goede manier van toezicht houden?’  

Als Patricia via LinkedIn bekend raakt met de oriëntatieweek van De Erkende Toezichthouder is haar interesse gewekt. “Wat is nu de nieuwe stijl van toezicht houden? Hoe zou ik dat zelf willen doen? Past dat bij mij? En wat wordt er gevraagd?”

Past toezicht houden nieuwe stijl bij mij?

Tijdens de oriëntatieweek krijgt Patricia een positief beeld van hoe ze daar invulling aan kan geven. “Daar werd ik enthousiast van! Het voelde echt als een bevestiging: dan zie ik het toch helemaal niet zo verkeerd… Wat ik heel leuk vind: ook jonge mensen komen in aanmerking voor een functie in een RvT. Dat vind ik een mooie ontwikkeling. Zij kijken toch weer met een andere, frisse blik, zonder al te veel ballast vanuit hun eigen ervaring. De focus van de oriëntatie ligt op samenwerken en vertrouwen geven, dat heb ik als heel prettig ervaren. Daarnaast is het echt een bevestiging dat toezicht houden nieuwe stijl mij heel erg aanspreekt. Dat past bij mijn karakter.” 

Patricia hoopt in de toekomst van toegevoegde waarde te kunnen zijn in een toezichthoudende rol. “Ik zie mezelf wel in het sociaal domein toezicht houden. Vooral op het vlak van visie, strategie en patiëntenparticipatie of clientenraad kan ik mijn kennis en ervaring delen. Niet door te oordelen of te vertellen wat ze moeten doen. Wel door kritische vragen te stellen. Daar ligt vooral mijn toegevoegde waarde.” 

Heb je net als Patricia vraagtekens en ben je zoekende naar antwoorden. Meld je dan aan voor de online workshops tijdens de : Is toezichthouder worden iets voor mij? Voor vragen neem contact op met Caroline Wijntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *