Maakt toezichthouder je een betere bestuurder? De missie van Fleur.

Bestuurder worden van een ziekenhuis: het lukt niet zomaar iedereen. Toch heeft Fleur Verstegen (32) dit als haar missie. Om daar te komen volgt ze de adviezen van ervaren bestuurders op. Een van die adviezen luidt: ontdek eerst de rol van toezichthouder. Fleur startte met de Opleiding Superbvisors voor talentvolle professionals tot 40 jaar. Ze vertelt over haar reis tot nu toe.

Wie Fleur kent, weet dat er een hoop ambitie in haar schuilt. Met een doel voor ogen bewandelt zij haar carrière. Ze deed een studie Bedrijfskunde en Rechten en hield altijd een link met de zorg. “Zodoende ben ik in 2015 bij de VvAA beland, een Nederlands collectief van ruim 130.000 zorgprofessionals. Eerst als consultant, inmiddels als senior beleidsadviseur van het bestuur. Ik ben vaak betrokken geweest bij aandeelhouders, bestuurders en RvC’s. Dankzij die ervaringen leerde ik hoe je strategische keuzes maakt. Eigenlijk wist ik al vrij snel: later wil ik bestuurder worden in een ziekenhuis.”

Interessante theorie over toezicht houden

Fleur besloot advies in te winnen van ervaren (ziekenhuis)bestuurders. “Ik dacht: als ik daar later wil komen, zijn zij als ervaringsdeskundigen de beste raadgevers. Ik heb wat bestuurders om advies gevraagd, en vrijwel allemaal zeiden ze: ga eerst de rol van toezichthouder ontdekken dat maakt je een betere bestuurder. Daarom startte ik afgelopen jaar met de Opleiding Superbvisors voor talentvolle professionals tot 40 jaar. Een goede keuze als je het mij vraagt. Inmiddels heb ik de eerste twee modules er op zitten. Ik heb veel interessante theorie tot me genomen. De literatuur die in de opleiding wordt gedeeld, vind ik erg sterk. In de rollenspellen die we gedaan hebben, ga je de theorie echt doorleven.” 

De lessen die Fleur al uit de opleiding haalde? “Ik leerde dat je als Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen vooral ook goed als team moet functioneren. Dat wordt vaak vergeten. Iedereen zit vanuit een eigen expertise en ervaring in een RvT, maar ik geloof erin dat wanneer je als team écht goed functioneert, je er zoveel meer uit kunt halen.” Ook pleit Fleur voor een zo divers mogelijke RvT, ook qua leeftijd. “Vaak wordt er vooral gekeken naar ervaring en krijgen jongeren minder kans om in een RvT toe te treden. Terwijl ik denk dat juist die nieuwe generatie met aanvullende ideeën komt. En zolang de overige leden wel met de voldoende toezichthoudende ervaring zitting hebben, is deze ervaring voldoende geborgd en kan een jong RvT-lid op andere gebieden een waardevolle toevoeging zijn. Het komt, denk ik, de dynamiek alleen maar ten goede. Daarin verschilt een RvT niet van andere teams. Daarom zou ik RvT’s  willen adviseren om hier wat ruimdenker in te gaan staan. Omarm de kracht van de nieuwe generatie toezichthouders.”

Ontdekkingstocht


Wat de toekomst haar brengt? Wellicht die rol van bestuurder in een ziekenhuis. “Dat heb ik als stip op de horizon staan. Maar mocht er ineens een ander interessant pad voorbij komen, pak ik die weg misschien wel. Voor nu wil ik mijzelf vooral ontwikkelen als aankomend toezichthouder. En dat is inspirerend!”

Wil jij ook toezichthouder worden of een betere bestuurder, en ben je onder de 40 jaar? Meer informatie over de Opleiding Superbvisors vind je op onze website. Je kunt je ook meteen inschrijven. Heb je vragen, wij beantwoorden ze voor je! Neem contact op met Caroline Wijntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *