Gun jezelf een voorsprong als toezichthouder: met ons summerschoolprogramma

Hoe bereid jij je voor op de nieuwe werkelijkheid? Hoe zorg je dat jij je onderscheidt wanneer je solliciteert als toezichthouder? Een opleiding volgen, casussen uit de praktijk behandelen, discussiëren en van elkaar leren, zijn daarvoor nog steeds de beste ingrediënten. Omdat de lessen op locatie de afgelopen tijd stilvielen, biedt De Erkende Toezichthouder sinds enkele maanden ook online opleidingen aan, en dat valt in goede aarde! De online edities zitten namelijk vol. Het is mooi om te merken dat ambitieuze professionals zich ook in deze tijd willen blijven ontwikkelen.

Direct de diepte in

De eerste ervaringen zijn positief, zowel bij de deelnemers als bij de docenten. Zo merkte ik zelf een leuk verschil met de fysieke opleiding, tijdens de eerste online les van een van de modules. We gingen namelijk metéén de diepte in met onze discussies en in de praktijksituaties. Op zich logisch natuurlijk, want de deelnemers hadden de eerste serie lessen inmiddels zelf al doorgenomen. Toch was het bijzonder om te merken, ook omdat het zorgde voor een verdieping van de lesstof.

Nieuw: summerschool

Deze positieve ervaringen, plus de behoefte die we proeven bij onze deelnemers om juist nú een opleiding te volgen, waren voor ons aanleiding om een summerschoolprogramma te organiseren. We kunnen er niet omheen, deze zomer wordt anders. Onze vakanties worden anders. Reizen naar het buitenland, als dat kan, zullen toch weinig mensen doen, maar vakantie hebben we wel. Een mooie gelegenheid om nieuwe kennis tot ons te nemen. Het weer is mooi, de werkdruk lager, onze mindset relaxter. Niet voor niets is het summerschoolconcept in de Angelsaksische cultuur al decennia een succesformule. 

Geschikt voor jou?

Ben je net toezichthouder geworden, wil je je oriënteren op het vak van toezichthouder, of zoek je een (nieuw) commissariaat? In al die gevallen kun je je voordeel doen met het summerschoolprogramma. Als oriënteren je leerdoel is, verrijk je kennis en gun je jezelf de kans om te ontdekken of toezichthouder worden voor jou de volgende stap is. Als ‘verse’ toezichthouder in deze crisistijd kun je je ervaringen delen en spiegelen, ze in perspectief plaatsen en leren hoe ze afwijken van de meer gebruikelijke toezichtpraktijk.

Gun jezelf die voorsprong

Wanneer je een (nieuw) commissariaat zoekt, heb je nog een extra voordeel door deze zomer de toeleidingsmodule te volgen. Wat wij merken is dat veel toezichthouders denken dat sollicitatieprocedures doorgeschoven worden tot na de zomer. Dat is echter maar beperkt het geval. Organisaties beginnen te merken dat het niet goed is om zo lang te wachten.

Daarom voorspellen wij dat er de komende maanden veel vacatures loskomen, de opmaat daartoe is al zichtbaar. Door de toeleidingsmodule nu te volgen in plaats van in het najaar, geef je jezelf een voordeel. Je werkt in de lessen onder meer aan je onderscheidende kwaliteiten ten opzichte van andere toezichthouders. Daardoor heb je een voorsprong op het moment dat de vacatures op de markt komen. Jij hebt je bagage op orde!

Kortere doorlooptijd 

Een verschil met de gewone online modules is de kortere doorlooptijd van de lessen in de summerschool. Je bent dus geconcentreerd bezig met de stof en hebt de opleiding afgerond voordat na de zomer de hectiek weer in volle omvang losbarst.

Het programma

Het onlineprogramma van de summerschool bestaat uit twee edities van de basismodule en een editie van de toeleidingsmodule. Je krijgt toegang tot de online leeromgeving, waar alle e-learning lessen voor je klaar staan. In aanvulling daarop zijn er drie online lesmomenten van twee uur waarin je je docent en je medestudenten ontmoet. Hieronder zie je de startdatums van de online lessen van iedere editie.

  •   7 juli | start online lessen basismodule Op weg naar nieuw toezicht
  • 14 juli | start online lessen toeleidingsmodule Met gemak het juiste commissariaat krijgen
  • 23 juli | start online lessen basismodule Op weg naar nieuw toezicht

We zijn er klaar voor, onze nieuwe docent Annechien Broekmeijer eveneens. We hebben er zin in, en hopen je deze zomer ook online te mogen begroeten.

PS Wil je eerder starten met de online toeleidingsmodule? Dat kan: voorafgaand aan de summerschool is er ook een editie. De eerste online les daarvan is op 2 juli.

Lees meer over de online basismodule of over de online toeleidingsmodule.
Kijk voor data (en locaties) op ons lesrooster.

Heb je vragen, stel ze gerust en neem contact op met Caroline Wijntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *