Dit hebben jonge toezichthouders nodig om ‘ertussen’ te komen

“Ik ben te jong. Ik heb te weinig ervaring. Ik heb niets zinnigs te melden. Ik ben te breed opgeleid. Ik ben geen specialist.” Zijn dit een van jouw overtuigingen óf krijg je dat veel te horen tijdens jouw carrièreontwikkeling? Lees dan verder, want dit hebben jonge toezichthouders écht nodig om ertussen te komen. 

Ambitie speelt een sleutelrol

Om deze belemmerende overtuigingen te overwinnen, speelt ambitie een sleutelrol. Het vermogen en de wil om jouw persoonlijke en professionele kennis in te zetten voor een maatschappelijke bijdrage, is essentieel. We moedigen jonge toezichthouders daarom aan om je bewust te worden van je eigen waarde, en om je beperkende overtuigingen onder ogen te zien. Dat helpt om je de volgende stap daadwerkelijk te zetten.

Leer jezelf als toezichthouder te profileren

Een effectieve manier om jezelf te profileren als toezichthouder is het volgen van specifieke modules, zoals ‘Toetreden tot RvT’, waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van zelfinzicht, het maken van een overtuigende pitch en je eigen presentatiestijl. Kies een stijl die past bij deze tijd en bij jou als persoon. Dat is veel sterker dan jezelf aanpassen aan traditionele presentatiemethoden, zoals alleen de klassieke sollicitatiebrief en CV. Je brief en CV blijven een belangrijke rol spelen, al is het maar omdat toezichthouders daarom vragen. Toch kun je er ook je eigen invulling aan geven, denk na hoe jij je tijdens een sollicitatiegesprek wilt presenteren.

Zorg voor voldoende kennis van toezicht

Denk hierbij aan de basiskennis ten aanzien van de rol en houding van de toezichthouder. Het traineeship is een perfecte manier om volwaardig deel te nemen aan het vak. Je loopt dan een jaar mee met een RvT, waardoor je veel leert over de dynamiek van de verschillende ‘petten’ van de toezichthouder, welke vaardigheden dat van je vraagt en waarop je je wilt focussen.

Kweek genoeg zelfvertrouwen

Doordat je concreet aan de slag gaat met het toezicht, leer je meer mogelijkheden kennen over waar je toezichthouder wilt worden. Focus je op jezelf en waar jij wilt aansluiten, wat bij jou past. En ken de reacties ‘uit het werkveld’ die daarop volgen. Dat geeft meer zelfvertrouwen. 

Besteed aandacht aan onderlinge reflectie

Reflectie van bijvoorbeeld een docent en de andere deelnemers helpen je heel erg om focus te houden op wat je kan bijdragen als persoon in een RvT. Door te reflecteren op de rol van toezichthouder ontdek je dat er meer opties zijn dan dat je van tevoren had gedacht. Op deze wijze straal je kracht uit en ga je inspireren, want dat is wat zittende toezichthouders van jou willen zien!

De module ‘Toetreden tot de RvT’ is de tweede module uit onze Opleiding Superbvisors en is bedoeld voor talentvolle professionals tot 40 jaar die de rol van toezichthouder ambiëren. Wil je sparren of dit iets voor jou is? Neem gerust contact op met Caroline Wijntjes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *