Toezichthouder zijn is hierom waanzinnig interessant

Wie interesse heeft in een functie als toezichthouder, daar een opleiding voor volgt én een traineeship in de buurt heeft, kan eigenlijk nog maar één ding wensen: een vaste functie in de Raad van Toezicht. Het liefst in dezelfde sector én waar je je capaciteiten optimaal kunt benutten. Het overkwam Linda Kamp (39, Almelo) allemaal. Ze is senior adviseur Strategie & Innovatie bij een organisatie voor ouderenzorg en net klaar met de ‘Opleiding Superbvisor – voor professionals tot 40 jaar’ van De Erkende Toezichthouder. Ze deelt met ons haar reis én wat volgens haar de eigenschappen zijn van een goede toezichthouder.

Met meer dan negen jaar ervaring als adviseur in de zorg, voelt Linda de behoefte om nieuwe inzichten op te doen. Een deel van haar vrije tijd brengt ze daarom door als vrijwilliger, vertelt ze. “Ik ben jarenlang mentor op het ROC, en heb daarna bij een opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. Op een gegeven moment wilde ik mijn capaciteiten als vrijwilliger beter benutten en tegelijkertijd wilde ik ook iets doen in mijn eigen regio. Dat, in combinatie met mijn ervaring als adviseur, bracht me bij de Opleiding Superbvisor van De Erkende Toezichthouder.”

Trainee Toezichtsplan

Tijdens de opleiding wordt Linda voorgedragen als trainee bij zorgorganisatie de Stadskamer in de Achterhoek. “Caroline had net een sessie gehad om de RvT van de Stadskamer te evalueren, en kwam tot het advies om een toezichtsplan op te stellen. En wat bleek? Mijn ervaring en profiel passen perfect bij de organisatie en het type RvT. Na een gesprek met de RvT-voorzitter begon ik aan mijn traineeship voor een jaar.”

Waarom deze organisatie zo goed bij Linda past? Linda: “Als organisatie moet je nieuwe manieren vinden voor ondernemerschap binnen de gevestigde structuur van de gezondheidszorg. Deze organisatie bestaat uit vrijdenkers, mensen die denken in oplossingen. Vanuit het belang van de cliënten zijn ze bereid dingen anders te doen. Tegelijkertijd is het dan belangrijk dat je het stukje wetmatigheden niet verliest. Mijn rol om daar kritisch naar te kijken én bij te dragen op een manier die werkt voor de organisatie, past daar goed bij.”

Brede blik

In een jaar tijd doet Linda veel ervaring op. “Situaties inschatten, samenwerken, de hele interactie binnen een RvT… Er zijn zoveel dingen die perfect aansluiten op mijn huidige werk als adviseur. En tegelijkertijd werd ik juist uitgedaagd om los te komen van mijn eigen rol. In je rol als toezichthouder bespreek je de hele scope én heb je een bredere kijk op de organisatie. Dat is inclusief onderwerpen waar ik normaal gesproken minder mee te maken heb, zoals ICT of het beleid. Het is interessant om te zien hoe je daar op een ander niveau over mee kunt praten wanneer je deel uitmaakt van een RvT.”

Wat voor Linda vooral van meerwaarde is, is het samenwerken, vertelt ze. “Het speelveld waarin je werkt als toezichthouder is heel complex. Daarom is het zo belangrijk om te werken aan een gelijkwaardige samenwerking. Eigenlijk ben je meer een critical friend dan een toezichthouder. Kritische vragen stellen en daarover kunnen praten met de mensen aan tafel is een rijke ervaring.”

Zelfkennis uittesten

Met de nodige werkervaring is toezicht houden voor Linda vooral een manier om zichzelf beter te leren kennen. “In de opleiding leer je de theorie achter het toezicht houden, je maakt opdrachten, oefent met casestudies en krijgt intervisie. Je leert heel duidelijk wat je als persoon belangrijk vindt. Dat was op zich niet nieuw voor mij, ik weet wel hoe ik in elkaar steek. Maar waar ik wel nieuwsgierig naar was, is hoe dat uit zou pakken in een andere rol. Het traineeship was voor mij een kans om dat bewust te testen: wat is mijn stijl van toezicht houden?”

Als er iets is wat Linda toekomstige toezichthouders zou willen meegeven, dan is dat het belangrijk is om keuzes te maken die bij je passen, legt ze uit. “Het kan heel verleidelijk zijn om zomaar ergens te beginnen, om maar ervaring op te doen. Maar uiteindelijk is het belangrijker dat je kritisch durft te zijn en ‘nee’ durft te zeggen als een omgangscultuur niet bij je past. Een traineeship is daar heel goed voor.”

De volgende stap

Uiteindelijk is het traineeship ook het begin van een nieuwe stap voor Linda: “In het staartje van mijn traineeship werd ik gevraagd om een nieuwe RvT op te starten voor een zelfstandige stichting in Almelo. Dankzij deze opleiding en mijn traineeship weet ik nu goed wat er komt kijken bij het opzetten van een nieuwe RvT. En hoe we dat vanuit een nieuwe visie op toezicht houden vorm kunnen geven. Kortom… het is allemaal waanzinnig interessant!”

Meer weten? Tijdens de module Het verschil maken in de RvT (Superbvisors) gaan we dieper in hoe de wereld van toezicht aansluit bij jouw interesses. Je kunt je ook meteen inschrijven

Voor vragen mag je altijd contact opnemen met Caroline Wijntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *