Hanneke: ‘Solliciteren terwijl je een opleiding tot toezichthouder volgt is de perfecte combinatie’

Hanneke de Jong is gastblogger van De Erkende Toezichthouder en vertelt in een reeks verhalen over haar zoektocht in de wereld van toezicht houden. Vandaag praat Hanneke je bij over wat ze allemaal leert en welke inzichten dat haar brengt bij haar eerste sollicitatie.

“Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben het helaas niet geworden. Maar mijn eerste sollicitatie bij een Raad van Toezicht is wél ontzettend goed gegaan. Het was een erg leerzaam traject.

De basismodule Op weg naar nieuw toezicht die ik volg is voor mij sowieso een goede introductie in de wereld van toezicht houden. Je leert meteen het reilen en zeilen van een toezichthouder, met welke onderwerpen een toezichthouder bezig is en welk jargon er in deze wereld gebruikt wordt. De opleiding is bovendien toegankelijk en daarmee voor mij het perfecte opstapje om een beter beeld te krijgen van wat ervoor nodig is om toezichthouder te worden. En wat de opleiding voor mij nog meer betekent: me blijven ontwikkelen, focussen op de toekomst en een bijdrage leveren. 

Daarnaast heeft de opleiding meteen geholpen me voor te bereiden op mijn eerste sollicitatie. Zonder dat ik ervaring heb in de wereld van toezicht houden wist ik wel meteen waarnaar ik moest vragen en waarop ik moest letten tijdens de sollicitatie. Met specifieke vragen over de tijdsinvestering, welke stijl van toezicht houden er wordt gehanteerd en onderwerpen als digitalisering, kon ik tijdens de sollicitatie een goed beeld schetsen van de rol. Alsof ik al ervaring had! Ook al had de sollicitatie niet het resultaat waar ik op hoopte, ik was een goede tweede en ben daarmee best trots op mezelf, als toezichthouder in spé. 

‘Ik was een goede tweede en ben daarmee best trots op mezelf, als toezichthouder in spé’

De uitdaging waar ik nu tegenaan loop? De opleiding afronden en ertussen komen bij een RvT. Mijn ambitie is groot en ik heb zin in alle stappen die ik nog ga zetten de komende tijd. Deze eerste sollicitatie kwam voort uit het netwerk van De Erkende Toezichthouder en daaruit blijkt maar weer hoe belangrijk netwerken is. Ik ben nu het balletje aan het opgooien in mijn eigen netwerk. Door lijntjes uit te zetten en mijn contacten te vertellen dat ik met deze opleiding bezig ben, hoop ik binnenkort toch een plekje in een RvT te bemachtigen. Wordt vervolgd!”

Ben of ken jij een jonge toezichthouder (in spe) die op zoek is naar meer handvatten? Speciaal voor jonge toezichthouders tot 40 jaar hebben we de opleiding Superbvisors ontwikkeld. Lees er hier alles over. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *