Hanneke’s zoektocht in de wereld van toezicht houden: ‘Ik wil mezelf blijven ontwikkelen’

Hanneke de Jong is gastblogger van De Erkende Toezichthouder en vertelt in deze reeks verhalen over haar zoektocht in de wereld van toezicht houden. In de eerste blog stelt ze zichzelf allereerst aan je voor: wie is ze, wat doet ze en wat verwacht ze van de rol van toezichthouder?

Even voorstellen: ik ben Hanneke de Jong, 42 jaar oud en woonachtig in de buurt van Drachten. Ik werk nu bijna tien jaar in de wereld van ICT. Veelal in leidinggevende rollen, waarbij ik veel waarde hecht aan de menselijke kant. Ik interesseer me vooral voor hoe mensen zich ontwikkelen, mede omdat ik ook mezelf blijf uitdagen om mezelf te ontwikkelen. Vanuit deze gedachtegang is toezicht houden een mooie aanvulling op mijn kennis en kunde. Ik wil bedrijven beter leren kennen vanuit tactisch en strategisch perspectief. 

Hoe kijken mensen naar mij?

Ik ben iemand met een positieve instelling én bijna altijd enthousiast. In de teams waarin ik samenwerk ben ik diegene die energie inbrengt en met een positief kritische insteek situaties benader. Het kunnen leveren van een maatschappelijke bijdrage is steeds belangrijker geworden, omdat ik denk dat we het met elkaar moeten doen in deze maatschappij. Daarom wil ik de kennis en kunde die ik heb niet alleen voor mezelf houden. Ik vind het veel belangrijker dat we dit met elkaar delen en er samen wat van maken. 

Welke rol hoop ik te kunnen vervullen als toezichthouder?

Met mijn ict-ervaring en -achtergrond ben ik ervan overtuigd dat ik binnen de non-profit sector een mooie aanvulling kan zijn. Dit heb ik mede te danken aan de bagage die ik meebreng, maar zeker ook aan de brede inzetbaarheid die ik kan bieden. Waarbij het menselijke aspect voorop staat, evenals het organisatorische aspect. Ik ben iemand die mensen aan elkaar kan verbinden. Ik denk graag in oplossingen en hoe we het best mogelijke scenario uit een situatie kunnen halen.

Waar sta ik in mijn reis naar het toezichthouden?

Ik stel voor mezelf een aantal doelen per jaar op. Zo zie ik 2022 als een jaar waarin ik wil ontdekken waar ik zelf sta. Daarvoor wil ik de hulp van mensen in mijn netwerk vragen en mezelf verder te verdiepen. In de VacatureTips van De Erkende Toezichthouder kwam onlangs weer een nieuwe vacature voorbij. Dit was voor mij dé trigger om een sprong in het diepe te wagen. Na een fijne kennismaking met docente Lidewij heb ik het belang van het volgen van een opleiding bij De Erkende Toezichthouder achterhaald.

“Ik leer het verschil tussen het klassieke en nieuwe toezicht houden beter begrijpen”

Inmiddels heb ik twee vliegen in één klap geslagen. Ik ben gaan solliciteren op een vacature voor toezichthouder en heb de online basismodule ‘Op weg naar nieuw toezicht’ gevolgd. Wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan! De trainingen zijn leuk én leerzaam. Het is zeker een meerwaarde om het jargon en het speelveld te leren kennen. En het verschil tussen het klassieke en het nieuwe toezicht beter te leren begrijpen. Het heeft in ieder geval mijn ogen doen openen dat ik met mijn karakter goed pas bij de nieuwe stijl van toezicht houden. Ik heb zin in alle vervolgstappen die nog komen!

In mijn volgende blogs vertel ik je meer over mijn zoektocht in de wereld van toezicht houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *