Daphne’s weg naar het juiste commissariaat: ‘Hoe kan ik meer impact maken?’

Daphne Evers is gastblogger van De Erkende Toezichthouder en vertelt in deze reeks verhalen over haar weg naar het juiste commissariaat. Zij is momenteel trainee in de RvT van SMO Helmond.

Aangenaam! Ik ben Daphne Evers, 48 jaar, moeder van twee jongens, woonachtig in het mooie Zuid-Limburg en bijna 25 jaar actief in en rondom de zorgwereld. Als innovator, marketeer, new business developer, en nu als ondernemer. Acht jaar geleden heb ik de stap gemaakt om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan om de zorg te helpen te innoveren en te verbeteren.

Binnen mijn eigen onderneming help ik bedrijven en organisaties bij strategisch innoveren. Enerzijds bij het ontwikkelen van nieuwe producten, processen en diensten, anderzijds bij het nadenken over positionering en profilering als zorgorganisatie of toeleverancier in de zorg. Daarnaast vervul ik diverse interim functies als programmamanager of interimmanager bij bedrijven of zorgorganisaties.

Intrinsieke motivatie

Van origine ben ik industrieel ontwerper en technisch bedrijfskundige, wat maakt dat ik vanuit mijn intrinsieke drive altijd geprobeerd heb om in mijn werk die twee ‘tools’ in te zetten om de zorg te verbeteren. Zowel om de kwaliteit van zorg voor de patiënt te verbeteren als om de zorgprofessional te ondersteunen zijn of haar werk zo prettig, gezond en goed mogelijk te doen. Die drive wordt naarmate ik langer onderneem alleen maar groter. Maar ik heb slechts één paar handen en één stel hersenen waarmee ik dit werk kan doen en als zzp’er is je agenda op een gegeven moment vol.

Impact maken

Ik ben op zoek gegaan naar manieren om meer impact te maken. Door gesprekken te voeren binnen mijn netwerk kreeg ik steeds vaker te horen dat mensen mijn brede of soms net even andere kijk op problematieken en uitdagingen in de zorg zo bewonderen. En dat ze daarom de rol van toezichthouder goed bij mij vinden passen. Je kunt als sparringpartner dienen voor een zorgbestuurder óf juist die verbinder zijn binnen een RvT, kreeg ik veelvuldig te horen. Deze gesprekken hebben mij getriggerd om verder te kijken. Als ik op een andere manier een maatschappelijke bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van de zorg dan is dat mij heel veel waard.

Innovatiekracht

Op een dag raakte ik in gesprek met een ervaren toezichthouder, die nog steeds ondanks zijn pensioen grote rollen binnen de wereld van toezicht vervult. Ik kan me nog goed herinneren dat ik tijdens dit gesprek de standaard smoesjes gebruikte op zijn vraag of toezicht houden iets voor mij is. ‘Daar ben ik veel te jong voor’, ‘Daar heb ik te weinig ervaring in’ óf ‘Ik ben nog nooit bestuurder geweest’.

Ik kreeg ontzettend op mijn ‘sodemieter’. Hij benoemde dat ze juist op zoek zijn naar vrouwen in deze toch nog steeds mannenwereld. Geen standaard persona’s met voor de hand liggende achtergronden zoals finance of HR, maar mensen die hun kracht, kennis en gedrevenheid voor innovatie inzetten om organisaties te helpen groeien en verder te ontwikkelen.

Nieuw avontuur

Ik dacht alleen maar: dat is mijn business, daar ben ik goed in. En dit gesprek heeft ervoor gezorgd dat ik de stap heb gewaagd om de opleiding bij De Erkende Toezichthouder te volgen, enthousiast te solliciteren en op zoek te gaan naar mijn droomcommissariaat. Hoewel ik aan de start sta van dit nieuwe avontuur als toezichthouder, ben ik ervan overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

In mijn volgende blogs vertel ik je meer over mijn zoektocht naar de juiste kennis, mijn weg naar het traineeship en het juiste commissariaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *