Nieuwe kansen voor talentvolle professionals

 

Steeds frequenter wordt er vanuit Raden van Toezicht of Commissarissen beroep gedaan op de nieuwe generatie met eigentijdse denkbeelden over stakeholderbeleid, verbinding krijgen en houden, IT, Human Resources, innovatie, nieuwe verdienmodellen en waardecreatie.

De jongere generatie is ondernemend, heeft zelfreflectief vermogen en vaardigheden die daarbij horen. Zij gaan makkelijk de dialoog aan, begrijpen de impact van digitalisering en social media en acteren op gelijkwaardig niveau. Ze zijn ‘eager’ om zichzelf te ontwikkelen, en kunnen leren van de oudere generatie toezichthouders.
Allemaal zaken die broodnodig zijn in het interne toezicht.Nieuw bloedGelukkig onderkennen toezichthouders steeds meer dat nieuw bloed écht nodig is. Maatschappelijke ontwikkelingen gaan erg snel, statistieken onderschrijven dat en je merkt het als je anders kijkt.
Dat biedt NU kansen voor deze talentvolle professionals!
Veel vraag is er naar toezichthouders ‘nieuwe stijl’ die, wat zich ‘buiten’ afspeelt mee naar ‘binnen’ kunnen nemen, en daardoor het juiste tegenwicht geven aan de bestuurder.
De gemiddelde leeftijd van nieuwe toezichthouders daalt navenant fors, al op 25-jarige leeftijd treedt men toe in een RvT of RvC.

Bij de overweging om toe te treden tot een RvT of RvC, gaat dat voor jonge én ervaren professionals soms met twijfel en vragen gepaard.

 

Hoe word je toezichthouder ‘nieuwe stijl?’Dromen Loesje

Welke kwaliteiten heb je er dan voor nodig?

Welke risico’s loop je?

Wat doet een toezichthouder nu precies?

Wat is de ‘Koninklijke Weg’?


Overweeg jij om toezichthouder of commissaris te worden?
Neem dan de tijd met gelijkgestemden en zoek het in 1 dag uit. Het biedt je prachtige kansen voor je eigen ontwikkeling.

De basisinformatie vindt je in ons E-book, hier vind je een preview.
De dynamiek van het vak toezicht houden ervaar je ter plekke in het dagseminar.LerenAl je vragen kun je kwijt.
Na 1 dag kun je zélf de afweging maken of toezichthouder worden bij je past. Wij helpen je graag daarbij.

Voor meer informatie kijk je bij Alles wat je wilt weten over toezichthouder worden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *