Hoe Marloes (30) in haar kracht staat tijdens de eerste RvT-vergadering

marloes

Van elkaar kun je leren! Daarom zijn we dankbaar dat onze nieuwe gastblogger Marloes Steenhuisen (30) haar eerste bevindingen als trainee met ons deelt. Marloes werkt als fysiotherapeut in het UMC Utrecht op de intensive care, en combineert sinds kort haar praktische beroep met de rol van trainee toezichthouder bij de RvT van Robuust. Wat komt ze zoal tegen in de praktijk? En hoe beleeft ze haar traineeship? In een reeks verhalen vertelt ze er meer over… 

“Ik ben nu vijf jaar OR lid bij het UMC Utrecht en sinds twee jaar lid van het dagelijks bestuur. Dit is mijn eerste stap om de organisatie beter te leren kennen. Vooral het contact met de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur vind ik heel interessant. Ik ben heel kritisch: ik verzamel graag informatie en maak gedegen besluiten. Ik kan goed luisteren en vind het leuk om te sparren. Dat past goed bij de rol van toezichthouder en daarom wilde ik mezelf daar verder in verdiepen.

Gouden driehoek

Op LinkedIn zag ik de Opleiding Superbvisors tot 40 jaar voorbij komen. Ik voelde me vanwege mijn leeftijd aangesproken en werd er nieuwsgierig van. Eén van mijn leerdoelen was dan ook: wat houdt het vak nu eigenlijk precies in? Het is lastig om dit op een andere manier te vinden. Het gaat online al heel snel over de gouden driehoek van medezeggenschap-bestuur-toezicht. Dan staat de ondernemingsraad vaak centraal in plaats van het werk van een toezichthouder. Maar ik ben zeker ook vanuit praktisch oogpunt geïnteresseerd: hoe kan ik als OR lid bijdragen om de samenwerking tussen OR en RvT te verbeteren?

‘Het lijkt me juist leuk om op een ander vlak bezig te zijn’

Ik ben net begonnen bij de RvT van Robuust in Eindhoven. Dit is een regionaal adviesorgaan in de zorg. Dit ligt dicht bij mijn roots wat zorg betreft, en het is een organisatie die buiten de gebaande paden denkt: de patiënt staat centraal en daar probeer je de zorg op af te stemmen. In het ziekenhuis ben je toch al gauw verbonden aan bepaalde structuren, financiën en een productiemodel. Het lijkt me juist leuk om op een ander vlak bezig te zijn. Wat niet altijd past binnen het huidige systeem, maar wel heel waardevol is. 

Samenwerken

Ik heb de opdracht gekregen om toezicht te houden op netwerken, oftewel: samenwerken. Het was heel leuk om daar tijdens de eerste RvT-vergadering over te brainstormen. Het gaf gelijk al aanknopingspunten om mee aan de slag te gaan. Uiteraard had ik deze vergadering goed voorbereid met hulp van de aantekeningen uit de module ‘Het verschil maken in de RvT’ van de Opleiding Superbvisors. Dat gaf mij gelijk de kans om hetgeen ik heb geleerd toe te passen in de praktijk!

‘Terwijl de nieuwe stijl van toezicht houden veel zachter is en dieper gaat’


In een ander webinar, dat ik onlangs volgde, ging het vooral over de harde cijfers en kpi’s. Ik
herkende meteen de klassieke stijl van toezicht houden, want in de opleiding leerden we alle stijlen van toezicht houden herkennen. Een stijl waarbij je de controle wil houden en vooral put uit de kpi’s en de vinkjes die je kunt plaatsen. Terwijl de nieuwe stijl van toezicht houden veel zachter is en dieper gaat. Meer gericht op wat nodig is. Die laatste hoop ik te gaan ervaren in de praktijk. De nieuwe stijl van toezicht houden past goed bij mij en mijn persoonlijkheid.

Het allerbelangrijkste vind ik dat de RvT van Robuust openstaat voor verandering. Ze geven mij de ruimte om het speelveld van samenwerkingen te onderzoeken en welk toezicht daarop waardevol is. Als feedback kreeg ik het compliment dat mijn toevoeging aan de RvT-vergadering zo verfrissend was. Ik ben nu vooral nieuwsgierig wat ze met ‘verfrissend’ bedoelen, maar dat vraag ik ze nog eens als ik er wat langer zit… En uiteraard koppel ik dit in een volgende blog weer aan jou terug.

Ontdek de basis van het nieuwe toezicht tijdens de basismodule Op weg naar nieuw toezicht. Of voor onder de 40 jaar de module Het verschil maken in de RvT. Je ontwikkelt je eigen visie en ambitie op nieuw toezicht, en leert hoe je in de rol van toezichthouder het samenspel met stakeholders kunt aanpakken en een toezichtplan ontwikkelt.
Neem voor vragen contact op met Caroline Wijntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *