6 vragen aan voorzitter Astrid over haar zoektocht naar twee nieuwe RvT-leden

Astrid Wassink (65) deelt haar ervaringen met het werven en selecteren van twee nieuwe RvT-leden. Als een doorgewinterde professional in het onderwijs en voorzitter van de Raad van Toezicht bij een basisschoolorganisatie, biedt Astrid waardevolle inzichten in het selectieproces en de rol van De Erkende Toezichthouder.

Laten we beginnen bij het begin: Wat heeft jullie als Raad van Toezicht gemotiveerd om voor De Erkende Toezichthouder te kiezen?

Astrid Wassink: “We hadden al ervaring met verschillende bureaus, maar ik geloof sterk in het vermijden van een sleur. Toen we de kans kregen om met De Erkende Toezichthouder samen te werken, vond ik de gerichtheid op specifiek onze organisatie een pre. Ze hebben zich gericht op onze organisatie en hebben specifieke expertise in raden van toezicht.”

Hoe ging het proces verder nadat jullie voor De Erkende Toezichthouder hadden gekozen?

Astrid Wassink: “Een van de eerste dingen die opviel, was de noodzaak om elkaars verwachtingen helder te krijgen. Aangezien we elkaar niet kenden in deze rol, moesten we echt de tijd nemen om te begrijpen wat we van elkaar konden verwachten. Gelukkig was het traject zeer prettig. De voorselectie van kandidaten was uitstekend, waardoor we meteen in een pool van geschikte kandidaten konden duiken.”

Dat klinkt als een vlotte start. Hoe hebben jullie vervolgens de juiste kandidaten gekozen?

Astrid Wassink: “We wilden twee nieuwe collega’s selecteren en hebben daarbij heel goed gekeken naar de aanvulling van competenties op de bestaande leden. Wat heeft onze organisatie op dit moment en de komende jaren nodig? En welke persoonlijkheid, vaardigheden en perspectieven ontbreken nog in ons team? Dat waren cruciale vragen waar we ons op richten tijdens de gesprekken met Martin Charles.”

Martin Charles is als HR-adviseur Talentontwikkeling verantwoordelijk voor de werving & selectie van De Erkende Toezichthouder. Hoe verliepen die gesprekken?

Astrid Wassink: “De gesprekken met Martin waren zeer laagdrempelig. We konden onze ideeën presenteren, en er werd doorgevraagd om te verzekeren dat onze wensen en behoeften duidelijk waren.”

Dat klinkt als een gestroomlijnd proces. Zijn er specifieke aspecten van het traject die jullie hebben geholpen bij het maken van de juiste keuzes?

Astrid Wassink: “Absoluut. Een van de waardevolle aspecten was hoe De Erkende Toezichthouder ons hielp om onze eigen verwachtingen en beelden scherp te krijgen. Met name de terugkoppeling van de voorgesprekken met de kandidaten door Martin waren voor onze beeldvorming heel waardevol.”

En hoe zijn de nieuwe RvT-leden uiteindelijk uit het traject gekomen?

Astrid Wassink: “We zijn enorm tevreden met de RvT-leden die we hebben geselecteerd. Ze voldoen perfect aan onze wensen en zijn een waardevolle aanvulling op ons team. Het proces was niet alleen prettig en laagdrempelig, maar ook de deskundigheid van De Erkende Toezichthouder was zeer zichtbaar en waardevol voor ons.”

Wil je net als Astrid Wassink een werving- en selectietraject opstarten? Lees dan over hier onze uitgebreide aanpak of neem bij vragen contact op met Caroline Wijntjes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *