Met gemak het juiste commissariaat krijgen

 

Veel (aankomende) toezichthouders ervaren de zoektocht naar een passend commissariaat momenteel als lastig. Je bent goed in je eigen vak of specialisme, maar het lukt je nog niet om (opnieuw) een plek in een RvT of RvC te krijgen. Je krijgt er niet echt grip op. Bovendien is er behoorlijk wat concurrentie.

Toch hoeft dit niet zo te zijn. Er zijn (aankomende) toezichthouders die snel een commissariaat krijgen. Schijnbaar moeiteloos en ook nog eens op een plek die benijdenswaard is. Hoe doen zij dat toch? Waarom lukt het hun wel?
Sinds 2012 hebben meer dan 200 (aankomende) toezichthouders & commissarissen dit programma gevolgd en met succes afgesloten!
Met veel plezier begeleid ik ook jou naar hét commissariaat dat bij je past!

Het probleem dat je nog geen (ander) commissariaat krijgt, is niet alleen omdat er veel concurrentie is. Het begint er vaak mee dat jij jezelf als toezichthouder (ook al ben je dat misschien nog niet) moet kennen. Maar ook welke eisen stel jíj aan een commissariaat?

Reactie van een klant:
Jan Wietsma
“Ik was het vak van toezichthouder ‘ingerold’, en wilde meer achtergrondinformatie hebben. Het leek me een uitdagend programma, op een prettig tijdstip en in een mooie omgeving.
Ik heb het programma ervaren als inspirerend en leerzaam. Via zelfreflectie heeft het me aangezet tot nadenken over mijn eigen rol als toezichthouder, en heb ik als resultaat hiervan inmiddels twee nieuwe commissariaten gekregen!”
door Jan Wietsma, toezichthouder en medeoprichter van de Academie voor Financiële Ethiek, www.afe.nl

Wat aankomende toezichthouders parten speelt is de vraag of ze wel genoeg bestuurlijke ervaring hebben. Of dat ze te weinig in contact komen met toezichthouders en commissarissen zelf.
En toezichthouders kunnen hier hun eigen kritische bewustzijn aanscherpen, en ontdekken daardoor meer mogelijkheden. Hoe tegenstrijdig dat misschien ook klinkt.
Als je de juiste weg weet te bewandelen, gebruik maakt van het online netwerk en tips, wordt het krijgen van een commissariaat allemaal veel gemakkelijker.

stappenplan hoe te doen
Wat levert het programma Met gemak het juiste commissariaat krijgen jou op?

 • Je leert welke 3 manieren er zijn om voor jou snel het juiste commissariaat te krijgen
 • Je hoort bij welke bedrijven de kans van slagen het grootst is en waar behoefte is aan nieuw bloed
 • Je weet nu op welke vacature je wel of niet moet reageren
 • Je weet hoe je beeld krijgt bij en welke eisen jij wilt stellen aan een commissariaat
 • Je online netwerk wordt veel groter waardoor jij je kansen vergroot
 • Je weet nu welke manieren er zijn en waar je met andere toezichthouders in contact komt
 • Je hebt een streepje voor op je concurrenten!

De wijze waarop we werken is heel effectief gebleken en vindt plaats door middel van  ‘masterminden’. Hierin past intervisie, waarin je de juiste vacatures kunt uitwisselen, en waarin je gebruik mag maken van het (online) netwerk van de andere deelnemers. Je omgeven met mensen die in dezelfde situatie zitten als jij, helpt je om gemakkelijker een commissariaat te krijgen. En mensen die zich laten helpen weten hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen!

Kortom een bron van inspiratie waarin je focus houdt op de zaken die specifiek voor jou van belang zijn. Ook werving- & selectiebureaus voor toezichthouders tonen brede belangstelling voor dit programma.

Reactie van een klant:
“Caroline had ik bij het netwerken al vaker ontmoet, en haar aanbod leek aan te sluiten bij mijn ambities om toezichthouder te worden. Ik wilde mijn gedachten vormen en dilemma’s helder krijgen wat daarvoor nodig is.
Mijn ambitie werd bevestigd, mijn zoektocht is serieus op gang gebracht en mijn persoonlijke verkenning aangescherpt. Het programma was plezierig en beeldvormend en draagt zeker bij aan mijn persoonlijke doel. Bovendien was het een leerzaam gezelschap waarin ik me bevond, bedankt!” door Jolanda Bron RMiA, directeur AON Risk Solutions, www.aon.com/netherlands/

Het programma is zowel geschikt voor toezichthouders als voor degenen die dat willen worden. Er wordt van je verwacht dat je weet wat toezicht houden inhoudt. Het is een praktijkgericht programma, je gaat namelijk direct aan de slag!
Daarom is het van belang dat:

 • Je bereid bent je open te stellen voor feedback van anderen en open & veilige feedback kunt of wilt geven.
 • Je er behoefte aan hebt om de informatie direct toepasbaar te maken voor je eigen ‘droomcommissariaat’.
 • Je het geen probleem vindt om anderen te laten weten dat je op zoek bent naar een commissariaat.
 • Je niet alles wilt blijven doen zoals je het hiervoor al deed (ondanks het feit dat het tot nog toe niet oplevert wat je wilt), omdat je gelooft dat je voor een commissariaat gevraagd moet worden – als je maar lang genoeg wacht.

 

Locaties en data in 2019:

De 28e editie Utrecht:
Sessie 1: maandag 28 januari 2019
Sessie 2: maandag 18 maart 2019
Sessie 3: maandag 13 mei 2019
Sessie 4: maandag 1 juli 2019

Tijdstip: iedere sessie duurt van 18.30 tot 21.30 uur.

De locatie is Landgoed Drakenburg in Baarn. Een lommerrijk landgoed met een rijke geschiedenis die uitnodigt tot aandacht voor dat wat belangrijk is. Tijdens de break kunt u wandelen rond de natuurvijver. Goed bereikbaar via de A1 en de A27. Gratis parkeren op eigen terrein.

 

De 29e editie nabij Den Haag:
Sessie 1: dinsdag 5 februari 2019
Sessie 2: dinsdag 19 maart 2019
Sessie 3: dinsdag 7 mei 2019
Sessie 4: dinsdag 25 juni 2019

Tijdstip: iedere sessie duurt van 18.30 tot 21.30 uur.

Stijlvolle accommodatie in de statige boerderij De Raaphorst (nog in bedrijf) in het buitengebied van Wassenaar. Prachtig uitzicht op de weilanden en gelegen in een groene en rustige landelijke omgeving. Gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.

 

De 30e editie Amsterdam:
Sessie 1: woensdag 15 mei 2019
Sessie 2: woensdag 3 juli 2019
Sessie 3: woensdag 4 september 2019
Sessie 4: woensdag 30 oktober 2019

Tijdstip: iedere sessie duurt van 18.30 tot 21.30 uur.

De locatie is het dijkhuis Werk aan de Winkel in Abcoude. Prachtig gelegen op een steenworp afstand van Amsterdam, met veel rust, ruimte en het meanderende riviertje de Winkel met zijn rietkragen. Met gratis parkeergelegenheid.

 

De 31e editie nabij Assen:
Sessie 1: donderdag 5 september 2019
Sessie 2: donderdag 31 oktober 2019
Sessie 3: donderdag 12 december 2019
Sessie 4: donderdag 30 januari 2020

Tijdstip: iedere sessie duurt van 18.30 tot 21.30 uur.

De locatie is Hotel Bitter en Zoet, een voormalig hospitaal in beschermd dorpsgezicht Veenhuizen, dat vroeger deel uitmaakte van de Koloniën van Weldadigheid. U vindt er modern comfort in een historisch jasje, compleet met zonneterras en tuin. Gratis parkeergelegenheid.

 

De 32e editie nabij Den Bosch:
Sessie 1: maandag 16 september 2019
Sessie 2: maandag 28 oktober 2019
Sessie 3: maandag 16 december 2019
Sessie 4: maandag 27  januari 2020

Tijdstip: iedere sessie duurt van 18.30 tot 21.30 uur.

De locatie is Landgoed Huize Bergen in Vught, een monumentale villa die verscholen ligt in een prachtig park met eeuwenoude bomen. Met gratis parkeergelegenheid.

 

De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers, zodat er voldoende aandacht is voor een ieder. Wil jij je ook aanmelden? Geef je dan hier op.

Investering
Je investering is slechts € 899,-  excl. BTW voor 4 sessies. Bovendien ontvang je ook het veel verkochte E-book Hoe word je toezichthouder ter waarde van € 49,95 en krijg je die er gratis bij! Vol praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

Heb je interesse? Veel deelnemers hebben, via dit programma, een benoeming tot hun ‘droom’commissariaat weten te realiseren. Met veel plezier begeleid ik ook jou naar hét commissariaat dat bij je past! Geef je hier op voor Met gemak het juiste commissariaat krijgen.
Na ontvangst van je inschrijving ontvang je een factuur. Als je betaling binnen is, word je definitief geplaatst.

Meer informatie
Wil je meer informatie over Met gemak het juiste commissariaat krijgen? Neem dan contact met me op.

Bewaren

Bewaren

Reacties zijn gesloten.