Met gemak het juiste commissariaat krijgen

 

Veel (aankomende) toezichthouders ervaren de zoektocht naar een passend commissariaat momenteel als lastig. Je bent goed in je eigen vak of specialisme, maar het lukt je nog niet om (opnieuw) een plek in een RvT of RvC te krijgen. Je krijgt er niet echt grip op. Bovendien is er behoorlijk wat concurrentie.

Toch hoeft dit niet zo te zijn. Er zijn (aankomende) toezichthouders die snel een commissariaat krijgen. Schijnbaar moeiteloos en ook nog eens op een plek die benijdenswaard is. Hoe doen zij dat toch? Waarom lukt het hun wel?
Sinds 2012 hebben meer dan 200 (aankomende) toezichthouders & commissarissen dit programma gevolgd en met succes afgesloten!
Met veel plezier begeleid ik ook jou naar hét commissariaat dat bij je past!

Het probleem dat je nog geen (ander) commissariaat krijgt, is niet alleen omdat er veel concurrentie is. Het begint er vaak mee dat jij jezelf als toezichthouder (ook al ben je dat misschien nog niet) moet kennen. Maar ook welke eisen stel jíj aan een commissariaat?

Reactie van een klant:
Jan Wietsma
“Ik was het vak van toezichthouder ‘ingerold’, en wilde meer achtergrondinformatie hebben. Het leek me een uitdagend programma, op een prettig tijdstip en in een mooie omgeving.
Ik heb het programma ervaren als inspirerend en leerzaam. Via zelfreflectie heeft het me aangezet tot nadenken over mijn eigen rol als toezichthouder, en heb ik als resultaat hiervan inmiddels twee nieuwe commissariaten gekregen!”
door Jan Wietsma, toezichthouder en medeoprichter van de Academie voor Financiële Ethiek, www.afe.nl

Wat aankomende toezichthouders parten speelt is de vraag of ze wel genoeg bestuurlijke ervaring hebben. Of dat ze te weinig in contact komen met toezichthouders en commissarissen zelf.
En toezichthouders kunnen hier hun eigen kritische bewustzijn aanscherpen, en ontdekken daardoor meer mogelijkheden. Hoe tegenstrijdig dat misschien ook klinkt.
Als je de juiste weg weet te bewandelen, gebruik maakt van het online netwerk en tips, wordt het krijgen van een commissariaat allemaal veel gemakkelijker.

stappenplan hoe te doen
Wat levert het programma Met gemak het juiste commissariaat krijgen jou op?

 • Je leert welke 3 manieren er zijn om voor jou snel het juiste commissariaat te krijgen
 • Je hoort bij welke bedrijven de kans van slagen het grootst is en waar behoefte is aan nieuw bloed
 • Je weet nu op welke vacature je wel of niet moet reageren
 • Je weet hoe je beeld krijgt bij en welke eisen jij wilt stellen aan een commissariaat
 • Je online netwerk wordt veel groter waardoor jij je kansen vergroot
 • Je weet nu welke manieren er zijn en waar je met andere toezichthouders in contact komt
 • Je hebt een streepje voor op je concurrenten!

De wijze waarop we werken is heel effectief gebleken en vindt plaats door middel van  ‘masterminden’. Hierin past intervisie, waarin je de juiste vacatures kunt uitwisselen, en waarin je gebruik mag maken van het (online) netwerk van de andere deelnemers. Je omgeven met mensen die in dezelfde situatie zitten als jij, helpt je om gemakkelijker een commissariaat te krijgen. En mensen die zich laten helpen weten hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen!

Reactie van een klant:
  “Ik was nieuwsgierig naar het toezicht houden nieuwe stijl en wilde onderzoeken hoe ik daarin paste.
Het programma heb ik als heel leerzaam ervaren, met een sterke focus op de praktijk! De geheimzinnigheid is er nu voor mij af, en vele bruikbare tips en ‘tricks’ kwamen voorbij. Caroline bleef me verrassen met de manier waarop ze opeens haar deskundigheid kan inbrengen, en is een toonbeeld van toegankelijkheid en eenvoud. Dank je”!

Edith Punt, Inversion Strategist  http://linkd.in/11i9trT

Kortom een bron van inspiratie waarin je focus houdt op de zaken die specifiek voor jou van belang zijn. Ook werving- & selectiebureaus voor toezichthouders tonen belangstelling voor dit programma.


Zelf heb ik brede ervaring in het coachen en trainen van toezichthouders en commissarissen, of mensen die dat willen worden. Bovendien ben ik zelf ook al jaren toezichthouder. Ik krijg geregeld de vraag voorgelegd of ik kan helpen om dat felbegeerde commissariaat te krijgen, en train dan individueel. Sinds 2012 organiseer ik dit ook groepsgewijs, waarin het gebruik maken van elkaars (online) netwerk een extra groot voordeel is.

Reactie van een klant:
“Caroline had ik bij het netwerken al vaker ontmoet, en haar aanbod leek aan te sluiten bij mijn ambities om toezichthouder te worden. Ik wilde mijn gedachten vormen en dilemma’s helder krijgen wat daarvoor nodig is.
Mijn ambitie werd bevestigd, mijn zoektocht is serieus op gang gebracht en mijn persoonlijke verkenning aangescherpt. Het programma was plezierig en beeldvormend en draagt zeker bij aan mijn persoonlijke doel. Bovendien was het een leerzaam gezelschap waarin ik me bevond, bedankt!” door Jolanda Bron RMiA, directeur AON Risk Solutions, www.aon.com/netherlands/

Het programma is zowel geschikt voor toezichthouders als voor degenen die dat willen worden. Er wordt van je verwacht dat je weet wat toezicht houden inhoudt. Het is een praktijkgericht programma, je gaat namelijk direct aan de slag!
Daarom is het van belang dat:

 • Je bereid bent je open te stellen voor feedback van anderen en open & veilige feedback kunt of wilt geven.
 • Je er behoefte aan hebt om de informatie direct toepasbaar te maken voor je eigen ‘droomcommissariaat’.
 • Je het geen probleem vindt om anderen te laten weten dat je op zoek bent naar een commissariaat.
 • Je niet alles wilt blijven doen zoals je het hiervoor al deed (ondanks het feit dat het tot nog toe niet oplevert wat je wilt), omdat je gelooft dat je voor een commissariaat gevraagd moet worden – als je maar lang genoeg wacht.

Locatie en data in het najaar van 2017 en voorjaar 2018:

De 21e editie tussen Zwolle – Assen starten we met de volgende data:

– maandag 20 november 2017
– maandag 18 december 2017
– maandag 5 februari 2018
– maandag 26 maart 2018
– maandag 21 mei 2018

De locatie is Hotel Bitter en Zoet, in een verbouwd hospitaal met zonneterras en tuin in Veenhuizen. Gratis parkeergelegenheid.

 

De 22e editie nabij Den Bosch starten we met de volgende data:

– vrijdag 17 november 2017
– donderdag 30 november 2017
– donderdag 11 januari 2018
– donderdag 15 februari 2018
– donderdag 22 maart 2018

De locatie is Landgoed Huize Bergen in Vught, een monumentale villa die verscholen ligt in een prachtig park met eeuwenoude bomen. Met gratis parkeergelegenheid.

 

De 23e editie nabij Roermond starten we met de volgende data:

– woensdag 31 januari 2018
– woensdag 14 februari 2018
– woensdag 28 maart 2018
– woensdag 16 mei 2018
– woensdag 20 juni 2018

De locatie is Kasteel Groot Buggenum in Grathem. Een stijlvolle locatie dat in de 14e eeuw diende als jachtslot met een gracht eromheen. Sprookjesachtige tuin met veel rust en ruimte. Op een steenworp afstand gelegen van Roermond. Gratis parkeergelegenheid.

 

De 24e editie tussen Den Haag en Rotterdam starten we met de volgende data:

– donderdag 12 april 2018
– donderdag 31 mei 2018
– donderdag 28 juni 2018
– donderdag 30 augustus 2018
– donderdag 11 oktober 2018

De locatie zal tussen Den Haag en Rotterdam nog nader bepaald worden.

 

Klok
De tijden zijn iedere keer van 19.00 tot 21.30 uur.

 

De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers, zodat er voldoende aandacht is voor een ieder. Wil jij je ook aanmelden? Geef je dan hier op.

Investering
Je investering is slechts €799,-  excl. BTW voor 5 sessies. Bovendien ontvang je ook het veel verkochte E-book Hoe word je toezichthouder ter waarde van € 49,95 en krijg je die er gratis bij! Vol praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

Heb je interesse? Veel deelnemers hebben, via dit programma, een benoeming tot hun ‘droom’commissariaat weten te realiseren. Met veel plezier begeleid ik ook jou naar hét commissariaat dat bij je past! Geef je hier op voor Met gemak het juiste commissariaat krijgen.
Na ontvangst van je inschrijving ontvang je een factuur. Als je betaling binnen is, word je definitief geplaatst.

Meer informatie
Wil je meer informatie over Met gemak het juiste commissariaat krijgen? Neem dan contact met me op.

Bewaren

Bewaren

Reacties zijn gesloten.