Met gemak het juiste commissariaat krijgen

 

Veel (aankomende) toezichthouders ervaren de zoektocht naar een passend commissariaat momenteel als lastig. Je bent goed in je eigen vak of specialisme, maar het lukt je nog niet om (opnieuw) een plek in een RvT of RvC te krijgen. Je krijgt er niet echt grip op. Bovendien is er behoorlijk wat concurrentie.

Luister naar wat deelnemers vinden van de toeleidingsmodule.

Toch hoeft dit niet zo te zijn. Er zijn (aankomende) toezichthouders die snel een commissariaat krijgen. Schijnbaar moeiteloos en ook nog eens op een plek die benijdenswaard is. Hoe doen zij dat toch? Waarom lukt het hun wel?
Sinds 2012 hebben meer dan 200 (aankomende) toezichthouders & commissarissen dit programma gevolgd en met succes afgesloten!
Met veel plezier begeleiden we ook jou naar hét commissariaat dat bij je past!

Het probleem dat je nog geen (ander) commissariaat krijgt, is niet alleen omdat er veel concurrentie is. Het begint er vaak mee dat jij jezelf als toezichthouder (ook al ben je dat misschien nog niet) moet kennen. Maar ook welke eisen stel jíj aan een commissariaat?

Reactie van een klant:
Jan Wietsma
“Ik was het vak van toezichthouder ‘ingerold’, en wilde meer achtergrondinformatie hebben. Het leek me een uitdagend programma, op een prettig tijdstip en in een mooie omgeving.
Ik heb het programma ervaren als inspirerend en leerzaam. Via zelfreflectie heeft het me aangezet tot nadenken over mijn eigen rol als toezichthouder, en heb ik als resultaat hiervan inmiddels twee nieuwe commissariaten gekregen!”
door Jan Wietsma, toezichthouder en medeoprichter van de Academie voor Financiële Ethiek, www.afe.nl

Wat aankomende toezichthouders soms parten speelt is de vraag of ze wel genoeg bestuurlijke ervaring hebben. Of dat ze te weinig in contact komen met toezichthouders en commissarissen zelf.
Toezichthouders scherpen hier hun eigen kritische bewustzijn aan en ontdekken daardoor meer mogelijkheden. Hoe tegenstrijdig dat misschien ook klinkt.
Als je de juiste weg weet te bewandelen, gebruik maakt van het online netwerk en tips, wordt het krijgen van een commissariaat allemaal veel gemakkelijker.

stappenplan hoe te doen
Wat levert het programma Met gemak het juiste commissariaat krijgen jou op?

 • Je leert welke 5 manieren er zijn om voor jou snel het juiste commissariaat te krijgen
 • Je hoort bij welke bedrijven de kans van slagen het grootst is en waar behoefte is aan nieuw bloed
 • Je weet nu op welke vacature je wel of niet moet reageren
 • Je weet hoe je beeld krijgt bij en welke eisen jij wilt stellen aan een commissariaat
 • Je online netwerk wordt veel groter waardoor jij je kansen vergroot
 • Je weet nu welke manieren er zijn en waar je met andere toezichthouders in contact komt
 • Je hebt een streepje voor op je concurrenten!

De wijze waarop we werken is heel effectief gebleken! Hierin past intervisie, waarin je de juiste vacatures kunt uitwisselen, en waarin je gebruik mag maken van het (online) netwerk van de andere deelnemers. Je omgeven met mensen die dezelfde vragen als jij, helpt je om gemakkelijker een commissariaat te krijgen. En mensen die zich laten helpen weten hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen.

Kortom een bron van inspiratie waarin je focus houdt op de zaken die specifiek voor jou van belang zijn. Ook werving- & selectiebureaus voor toezichthouders tonen brede belangstelling voor dit programma.

Reactie van een klant:
“Caroline had ik bij het netwerken al vaker ontmoet, en haar aanbod leek aan te sluiten bij mijn ambities om toezichthouder te worden. Ik wilde mijn gedachten vormen en dilemma’s helder krijgen wat daarvoor nodig is.
Mijn ambitie werd bevestigd, mijn zoektocht is serieus op gang gebracht en mijn persoonlijke verkenning aangescherpt. Het programma was plezierig en beeldvormend en draagt zeker bij aan mijn persoonlijke doel. Bovendien was het een leerzaam gezelschap waarin ik me bevond, bedankt!” door Jolanda Bron RMiA, directeur AON Risk Solutions, www.aon.com/netherlands/

Het programma is zowel geschikt voor toezichthouders als voor degenen die dat willen worden. Er wordt van je verwacht dat je weet wat toezicht houden inhoudt. Het is een praktijkgericht programma, je gaat namelijk direct aan de slag!
Daarom is het van belang dat:

 

 • Je bereid bent je open te stellen voor feedback van anderen en open & veilige feedback kunt of wilt geven.
 • Je er behoefte aan hebt om de informatie direct toepasbaar te maken voor je eigen ‘droomcommissariaat’.
 • Je het geen probleem vindt om anderen te laten weten dat je op zoek bent naar een commissariaat.
 • Je niet alles wilt blijven doen zoals je het hiervoor al deed (ondanks het feit dat het tot nog toe niet oplevert wat je wilt), omdat je gelooft dat je voor een commissariaat gevraagd moet worden – als je maar lang genoeg wacht.

Data en locaties in 2020

De 34e editie nabij Utrecht:
Sessie 1: maandag 20 januari 2020
Sessie 2: maandag 16 maart 2020
Sessie 3: maandag 11 mei 2020
Sessie 4: maandag 22 juni 2020

De locatie ligt op Landgoed van Ridderhofstad Rhijnauwen in Bunnik. Uniek gelegen aan de Kromme Rijn, en in de bossen op 5 km van Utrecht, met gratis parkeergelegenheid.

 

De 35e editie nabij Maastricht:
Sessie 1: dinsdag 21 januari 2020
Sessie 2: dinsdag 3 maart 2020
Sessie 3: dinsdag 21 april 2020
Sessie 4: dinsdag 9 juni 2020

De locatie is Château St. Gerlach in Valkenburg dat wordt omgeven door uitgestrekte parken, een wijngaard, kruidentuinen, bijenstallen en een kerk met fresco’s uit de 18e eeuw. Een aantrekkelijke accommodatie in het prachtige Geuldal met gratis parkeren voor de deur.

 

De 36e editie nabij Den Haag:
Sessie 1: dinsdag 4 februari 2020
Sessie 2: dinsdag 31 maart 2020
Sessie 3: dinsdag 12 mei 2020
Sessie 4: dinsdag 23 juni 2020

De locatie is Landgoed Te Werve in Rijswijk. Het monumentale landhuis met eigentijds sfeer ligt in een beschermd natuurpark van 26 hectare. Het is eenvoudig te bereiken vanaf de A4 en A13 en er is voldoende gratis parkeergelegenheid op het eigen terrein.

 

De 37e editie nabij Amsterdam:
Sessie 1: woensdag 27 mei 2020
Sessie 2: woensdag 1 juli 2020
Sessie 3: woensdag 2 september 2020
Sessie 4: woensdag 4 november 2020

De locatie The Waverly House in Ouderkerk a/d Amstel ligt aan het riviertje de Waver in een mooi rustig natuurgebied met uitzicht op de Zuidas van Amsterdam. Met gratis parkeren.

 

Tijdstip: iedere sessie duurt van 18.30 tot 21.30 uur.

De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers, zodat er voldoende aandacht is voor een ieder. Wil jij je ook aanmelden? Geef je dan hier op.

Investering
Je investering is slechts € 999,-  excl. BTW voor 4 sessies. Bovendien ontvang je ook het veel verkochte e-book Hoe word je toezichthouder ter waarde van € 49,95 en krijg je die er gratis bij! Vol praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

Heb je interesse? Veel deelnemers hebben, via dit programma, een benoeming tot hun ‘droom’commissariaat weten te realiseren. Met veel plezier begeleid ik ook jou naar hét commissariaat dat bij je past! Geef je hier op voor Met gemak het juiste commissariaat krijgen.
Na ontvangst van je inschrijving ontvang je een factuur. Als je betaling binnen is, word je definitief geplaatst.

Meer informatie
Wil je meer informatie over Met gemak het juiste commissariaat krijgen? Neem dan contact met me op.

Bewaren

Bewaren

Reacties zijn gesloten.