Onze diensten

 

Hier vind je een overzicht van onze (gratis) diensten om te bouwen aan nieuw toezicht en om van toegevoegde waarde te kunnen zijn:

Onze Erkende Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl is modulair van opzet en een combinatie van een nieuwe visie op toezicht, praktijk(dilemma’s), verdieping en interactie. Met de mogelijkheid om in de praktijk daadwerkelijk aan de slag te gaan in een RvT of RvC.
Door deze modulaire opzet kun je insteken op het niveau dat bij jou past, én in het door jou gewenste tempo en locaties in Nederland. Download hier onze flyer met informatie per opleidingsmodule van de Erkende Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl. En hier is ons lesrooster met alle data en locaties 2020 waar wij met de opleiding in Nederland komen.

Opleiding Toezichthouder Nieuwe Stijl

Je kunt kiezen voor: de gewone opleiding, de Erkende Opleiding of voor 1 of meerdere losse modules. De verschillende modules sluiten naadloos op elkaar aan, waarbij je begeleid wordt tot in het commissariaat. Hier vind je een overzicht hoe De Erkende Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl is opgebouwd:

De Erkende Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl is opgebouwd uit de volgende modules:
1. Basismodule: Op weg naar Nieuw Toezicht
2. Toeleidingsmodule: Met gemak het juiste commissariaat krijgen
3. Verdiepingsmodule: Maak een keuze uit een van de verdiepingsmodules
4. Praktijkmodule: Zitting in een RvT als trainee voor 1 jaar
5. Intervisiesessies voor toezichthouders en commissarissen
6. Individuele begeleiding door founder Caroline Wijntjes persoonlijk en toegang tot haar netwerk.

De Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl is opgebouwd uit de volgende modules:
1. Basismodule: Op weg naar Nieuw Toezicht
2. Toeleidingsmodule: Met gemak het juiste commissariaat krijgen
3. Verdiepingsmodule: Maak een keuze uit een van de verdiepingsmodules

Kies je voor de (Erkende) Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl dan volgt eerst een intakegesprek om je professionele achtergrond en je persoonlijke leerdoelen te bespreken, en natuurlijk om jouw vragen te beantwoorden.

Je kunt de Erkende Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl volgen door je in te schrijven:

in 1 keer voor:
Modules 1 t/m 6 die tezamen De Erkende Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl vormen, en investeer je geen €6.546,- maar slechts  €6.219,- excl. btw. Je ontvangt hiermee 5% voordeel.

Modules 1 t/m 3 die tezamen de gewone Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl vormen, en investeer je geen €2.697,- maar slechts €2.562,- excl. btw. Je pakt hiermee 5% voordeel.

Je kunt je hier inschrijven voor beide varianten van De Erkende Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl. Download hier de flyer.

– of per opleidingsmodule
Zie hieronder de losse modules voor meer informatie met de nieuwste data, de dichtstbijzijnde locaties in Nederland en je investering.

Wil je eerst weten of toezicht houden nieuwe stijl bij je past, voordat je een opleiding gaat volgen? Kies dan voor ons Oriëntatieseminar Alles wat je wilt weten over toezichthouder worden

Hieronder volgen de losse opleidingsmodules:
Klik op de naam van de opleidingsmodule, en je vindt meer informatie met de nieuwste data & locaties in Nederland.

Oriëntatieseminar Alles wat je wilt weten over toezichthouder worden
Is toezicht houden nieuwe stijl iets voor mij? Welke kwaliteiten heb je er dan voor nodig? Wat doet een toezichthouder nu precies? Welke risico’s loop je? Hoe word je toezichthouder nieuwe stijl?
Dit zijn zomaar een paar vragen, die ik regelmatig hoor van mensen die meer willen weten over toezicht houden.
In één dag krijg jij precies díe bagage mee, die je nodig hebt om voor jezelf de afweging te maken of toezicht houden voor jou de volgende stap is. Bovendien gaat dit oriëntatieseminar véél verder dan menig ander. Ontdek waarom.

Basismodule Op weg naar Nieuw Toezicht
Deze basismodule Op weg naar Nieuw Toezicht behandelt een totaaloverzicht van alle aandachtsgebieden én richt zich daarbij op het Nieuwe Toezicht.
Voor toezichthouders en aankomende toezichthouders die willen leren hoe je toezicht kunt houden vanuit visie, ambitie, waarden en gedrag.
De vraag naar deze nieuwe toezichthouders zal alleen maar toenemen!

Toeleidingsmodule Met gemak het juiste commissariaat krijgen
Leer in deze module hoe je je toegevoegde waarde als toezichthouder bepaald en je (online) propositie neerzet in het profiel van de toezichthouder 3.0. Daarnaast weet je exact welke commissariaten wel en niet bij je passen. Je leert hier te ‘schieten in de roos’ in plaats van ‘met hagel te schieten’.

Verdiepingsmodule Toezicht op digitalisering
Het doel van deze verdiepingsmodule Toezicht op digitalisering is om toezichthouders & commissarissen ongeacht welk profiel dan ook, inzicht te geven én praktijkervaring op te laten doen in het toezicht houden op het brede spectrum van Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). Hoe geef je handvatten aan je toezicht op IT?
Je maakt een eigen vervolgstap voor je RvT, zodat je toepast wat je hebt geleerd.

Verdiepingsmodule De juiste vragen stellen; het lijkt zo simpel
In de stap naar nieuw toezicht komt het stellen van vragen in een ander perspectief te staan. De toezichthouder werkt dan immers veel meer samen met de bestuurder, reflecteert meer en zijn rol als sparringpartner is groter.
Vragen stellen heeft alles te maken met actief luisteren en interpreteren. Maar ook met ‘Stel ik wel de juiste vraag?’ Goed doorvragen ervaren de meeste toezichthouders als een van de lastigste aspecten in hun werk, blijkt uit onderzoek. Met de mogelijkheid tot een extra oefensessie.

Verdiepingsmodule Toezicht op Maatschappelijke impact
Duurzaamheid raakt ook de rol van de toezichthouder. Het maken en uitvoeren van beleid op het gebied van duurzaamheid is de verantwoordelijkheid van de bestuurder, maar hoe houdt je hierop effectief toezicht? En wat als je bestuurder of je collega RvT / RvC leden hiervan de noodzaak (nog) niet inzien? Welke risico’s loopt de organisatie op dit gebied? Hoe zet je duurzaamheid op de agenda van de RvT / RvC? Je maakt een eigen vervolgstap voor je RvT / RvC, zodat je toepast wat je hebt geleerd.

Vacatures voor toezichthouders en commissarissen nieuwe stijl
De nieuwe generatie toezichthouders en commissarissen zelf opleiden én plaatsen in een RvT of RvC is de kracht van De Erkende Toezichthouder. Want zo volgen wij onze kandidaten niet alleen tijdens de opleiding, maar ondersteunen we ze daarna ook in de praktijk van het toezicht. We kennen ze dus goed.
Om ook voor uw organisatie de juiste kandidaten te werven beschikt De Erkende Toezichthouder dus over een eigentijdse talentenpool van commissarissen en toezichthouders nieuwe stijl, als ook over een uitgebreid netwerk dat ingezet kan worden bij onze wervingsactiviteiten. Onze vernieuwende kijk op toezicht en jarenlange ervaring in de praktijk helpen ons om toezichthouders en commissarissen voor te dragen die daadwerkelijk waarde toevoegen.

Effectieve Zelfevaluaties voor de RvT of RvC
Hoe bepaal je dat je impact hebt en waarde toevoegt? Hoe kies je een passende aanpak voor je zelfevaluatie? En hoe richt je de (zelf)evaluatie in?
Er komen veel vragen op je af, als je een goede zelfevaluatie wilt houden, en die ook nog resultaten oplevert. Lees hier wat andere toezichthouders bezighoudt, welke vragen ze hebben en 3 tips voor een goede voorbereiding. De Erkende Toezichthouder ondersteunt RvT’s en RvC’s over elk onderwerp aangaande intern toezicht & teamwork.

Ondersteuning voor de RvT
Het kost een gemiddelde RvT tegenwoordig meer tijd om het werk goed te blijven doen.
De dynamiek in de maatschappij is zo groot geworden dat dit ook effect heeft op je toezicht, de veranderingen daarin én de wijze waarop je toezicht houdt. Dat levert vragen op hoe je dat allemaal oppakt en dat vraagt extra tijd.
Je hebt bij ons de mogelijkheid om talentvolle aankomende toezichthouders tijdelijk in te zetten. Zij hebben al een opleiding tot toezichthouder nieuwe stijl doorlopen.
Wij noemen ze schaduwtoezichthouders, juist omdat ze een RvT kunnen versterken in hun ontwikkeling naar nieuw toezicht en van meerwaarde zijn vanuit hun schaduwpositie.

Presentaties, workshops en als spreker
Zoek jij voor een groep (aankomende) toezichthouders en commissarissen, bestuurders en CEO’s of voor jouw RvT of RvC een ‘live’ sessie met waardevolle content over toezicht houden? Ik kom graag als spreker naar je toe! Deelnemers gaan gegarandeerd naar huis met nieuwe inspiratie, nieuwe ideeën en concrete actieplannen om succesvoller toezicht te houden!

E-book: Hoe word je toezichthouder?
Dit E-book is een prettig leesbare introductie waarin ik je meeneem in de wereld van de toezichthouder. Het is een stappenplan met alle informatie bij elkaar die jij nodig hebt om toezichthouder te worden. Het bespaart jou een hoop tijd, zoekwerk en geld! Makkelijk te lezen op je computer, laptop of tablet, thuis of onderweg.

Intervisiesessies, coaching en mentorschap
Persoonlijke aandacht is mijn kracht zeggen klanten. Ik heb een perfect oog voor wat er nodig is om voor jou als toezichthouder waarde toe te kunnen voegen. En weet die persoonlijke aandacht om te zetten in adviezen hoe je bouwt aan nieuw toezicht, je de juiste resultaten boekt en waarde toevoegt.

Gratis ToezichthouderTips
In deze gratis elektronische nieuwsbrief schrijf ik inhoudelijk interessante en bruikbare tips over hoe je jezelf gemakkelijk tot een succesvolle toezichthouder of commissaris kunt ontwikkelen. Iedere keer nieuwe inzichten, nieuwe ideeën en nieuwe inspiratie op doen om betere resultaten te krijgen! Meer dan 1400 toezichthouders gingen je voor.

Download hier onze flyer van De Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl.

 

 

Disclaimer: Data en locaties die op onze website gehanteerd worden zijn in principe definitief. Wij kunnen je echter niet garanderen, noch aansprakelijk gesteld worden voor de schade die (in)direct het gevolg is van het vervallen of verschuiven van data of een locatie. Voor de meest up-to-date informatie raadpleeg altijd onze website.

Reacties zijn gesloten.