Toezichthouder worden: 7 tips om je over de drempel te helpen

Toezichthouder worden, je denkt er al een tijdje over na. Je wilt je op een andere manier inzetten voor de maatschappij, een bijdrage leveren in aanvulling op je werk. En je vraagt je af: is het iets voor mij? Zou ik het kunnen? Heb ik de juiste ‘papieren’? Zou ik het ook echt leuk vinden?

Blijf bij je voornemen

Je wilt je in het vak verdiepen, maar weet nog niet helemaal zeker of klassikale lessen bij je passen. Toch kriebelt het. Je wilt eigenlijk wel aan de slag. Hoe verschillend ieders situatie ook kan zijn, bij De Erkende Toezichthouder merken we dat de mensen die echt van plan waren een oriëntatie of een opleiding te volgen, dat tóch doen.

Programma op maat

Aan die wens kunnen we gelukkig tegemoet komen, omdat we twee favoriete programma’s  voor aankomende toezichthouders kunnen aanbieden. Je oriëntatie op toezichthouder worden is er in twee varianten: zowel via e-learning/ online zelfstudie als via interactieve webinars tijdens de oriëntatieweek waarin je de docent en de andere deelnemers ontmoet.

7 tips om je over de drempel te helpen

Misschien twijfel je nog. Aan het moment, of aan de manier van studeren. Ik geef je hierbij een aantal tips die je mee kunt nemen in je beslissing om juist nu je te gaan oriënteren of toezichthouder worden bij je past.

  1. Pak je plek aan het roer
    Online leren geeft je de mogelijkheid om toch je plannen te verwezenlijken. Er komen veel zaken op je af, je hebt een drukke agenda. Met de e0learning/ zelfstudie-variant zijn jouw eigen agenda en jouw plannen leidend. Jij staat aan het roer.
  2. Gun jezelf duidelijkheid
    De komende periode gebruik je jouw ontwikkeling dit jaar verder te brengen. Als je je oriënteert, betekent dit dat je snel weet of toezicht houden inderdaad echt iets voor jou is. Je vervolgstappen kun je daarna dus ook gaan zetten. Gun jezelf die duidelijkheid.
  3. Geen vertraging
    Je persoonlijke ontwikkeling loopt geen vertraging op. Als je na de oriëntatie verder wilt op het toezichthouderspad, kun je gewoon dat ontwikkeltraject vervolgen.
  4. Unieke mogelijkheid
    De Erkende Toezichthouder is de enige opleider in Nederland die een dergelijke oriëntatie op het toezichthouderschap aanbiedt in de vorm van e-learning en via een reeks webinars.
  5. Volwaardige oriëntatie
    Beide programma’s begeleiden jouw oriëntatie op verschillende manieren en met diverse middelen: theorie, praktijkdilemma’s (én de antwoorden daarop), video’s en presentaties. En tijdens de webinars ook het gesprek met gelijkgestemden.
  6. Toch samen
    Zelfstudie betekent niet dat je er alleen voor staat.
    – Volg je de e-learning variant, dan kun je daarna een gesprek inplannen met founder Caroline Wijntjes, zodat je jouw specifieke situatie kunt bespreken in een een-op-een-gesprek op maat.
    – Volg je de webinars tijdens de oriëntatieweek, dan staat de docent uiteraard voor je klaar voor al je vragen.
  7. Goedkoper
    De oriëntatieweek houden we 4x per jaar en is goedkoper dan de e-learning variant waar je twee jaar toegang krijgt tot onze online leeromgeving

Lesstof

Aan de orde komen o.a. de taken en de rollen van de toezichthouder, profiel, trends, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid en uiteraard wat toezicht nieuwe stijl is. Ook ga je in op je eigen situatie: motivatie en competenties.

Resultaat

  • Je kent de functie van toezichthouder op hoofdlijnen.
  • Je kent de vaardigheden die een toezichthouder nodig heeft.
  • Je weet welke motivatie de meeste toegevoegde waarde heeft voor organisaties.
  • Je kent de rol van de governance codes.
  • Je weet welke aansprakelijkheid je aangaat.
  • Je begrijpt wat er van jou als toezichthouder nieuwe stijl op hoofdlijnen wordt verwacht, wat de taken en de verantwoordelijkheden zijn.
  • Je weet hoeveel tijd er gemiddeld gemoeid is met een commissariaat.
  • Je weet of toezicht houden voor jou de volgende stap is.

Tot slot: nieuwe kennis geeft energie! In dynamische tijden zorgen nieuwe impulsen voor afleiding, en ze helpen je ook bij het kijken over je eigen drempels heen. Waarom zou je jezelf dat niet gunnen?

Meer informatie over de e-learning variant of de Oriëntatieweek ‘Is toezichthouder worden iets voor mij’? Of over onze andere opleidingen? Je kunt je ook meteen inschrijven

Je vragen kun je altijd stellen aan Caroline Wijntjes.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *