E-book Toezicht op maatschappelijke impact

Een praktisch digitaal boek van circa 65 pagina’s waar je meteen mee aan de slag kunt.
Voor iedere commissaris en toezichthouder die concreet aan de slag 
of verder – wil met het toezicht op maatschappelijke impact, duurzaamheid en waardecreatie. Aangevuld met interviews uit de praktijk van toezichthouders bij heel verschillende organisaties en commissarissen van ondernemingen. Met 50 vragen voor een goed gesprek voor de RvT of RvC over impact, duurzaamheid en waardecreatie. 

Invalshoeken

De manier waarop ondernemingen en organisaties omgaan met maatschappelijke impact en duurzaamheid verschilt. Sommige ondernemingen zetten een bijdrage aan de maatschappij in als centraal thema bij het formuleren van de bedrijfsstrategie, anderen willen los van hun resultaat ook een maatschappelijke bijdrage leveren aan een concreet thema als bijvoorbeeld het bestrijden van klimaatverandering. En weer anderen willen gewoon voldoen aan wet- en regelgeving of aan de duurzaamheidseisen van hun klanten.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Waarom je toezicht zich meer moet gaan richten op maatschappelijke impact in plaats van op winst of financiën.
  • Wat betekenen duurzaamheid, lange termijn waardecreatie en maatschappelijke impact voor ons business- en verdienmodel, nu en in de toekomst?
  • Welke strategische dilemma’s spelen er in het toezicht houden op maatschappelijke impact?
  • Welke ethische vragen liggen voor de hand waarover je het gesprek aan moet gaan?
  • Heeft je bestuurder grip op de impact van jouw organisatie? Hoe kom je daarachter?
  • Waar moet je als toezichthouder op letten bij projecten met een hoog gehalte aan duurzaamheid?
  • Hoe maak je maatschappelijke impact onderdeel van je toezichtplan?

Iedere organisatie of onderneming heeft te maken met  maatschappelijke impact, duurzaamheid en lange termijn waardecreatie. Daarmee is het onderdeel van het toezicht geworden én maakt het integraal onderdeel uit van het takenpakket van álle toezichthouders ongeacht hun portefeuille. Wil jij je daarin verder verdiepen? Dan is dit e-book een aanrader.

Je investering

Het e-book maakt onderdeel uit van de verdiepingsmodule Toezicht op maatschappelijke impact, maar is ook los te bestellen. Je investering is € 54,99 exclusief 9% btw.

 

Na betaling ontvang je een link waarmee je het boek in pdf-format direct kunt downloaden.

Graag je aandacht voor het volgende:
Doordat e-books direct na aanschaf gelezen kunnen worden op je computer of mobiele devices kunnen deze NIET geruild of geannuleerd worden.