Charlotte Extercatte

Foto: Charlotte ExtercatteWanneer Charlotte Extercatte als 16-jarig meisje deelneemt aan een buitenschools programma, weet ze één ding zeker: dit onderwerp laat ze niet meer los. Tijdens een simulatie van de United Nations en het Europees Jeugd Parlement maakt ze dan voor het eerst kennis met het begrip ‘duurzame ontwikkeling’. Na 25 jaar hiermee te hebben gewerkt met pioniers, brengt ze voor leiders en toezichthouders met haar team in een internationaal platform concrete handvatten hoe om te gaan met maatschappelijke opgaves. Elke bestuurskamer krijgt momenteel te maken met meerdere maatschappelijke transitiedoelen: hoe ga je daar mee om? Toezichthouders hebben een sleutelrol!

Het toezicht op de maatschappelijke impact en verantwoordelijkheid van organisaties is van groot belang voor toezichthouders. Dat is ook de reden waarom Charlotte als docent het team van De Erkende Toezichthouder komt versterken met haar expertise op het gebied van transformatie en leiderschap bij de verdiepingsmodule Toezicht op Maatschappelijke transities.

Charlotte Extercatte (44 jaar) is oprichter van expertbureau ‘Transform4C’, transitie-expert en het brein achter een praktische aanpak om versneld transities te realiseren in organisaties. Ze is als docent werkzaam bij Nyenrode Business Universiteit in het programma ‘Frontrunners in Stewardship’, en co-initiator van het wereldwijde transformatieplatform ‘100 Months to Change’. Inmiddels heeft ze vele artikelen en podcasts op haar naam. Recent heeft ze haar eerste boek geschreven: ‘Klimaatwerkers’.