Oriëntatiedag Alles wat je wilt weten over toezichthouder worden

Talentvolle professionals die een opleiding Toezichthouder Nieuwe Stijl overwegen, kunnen eerst de oriëntatiedag  ‘Alles wat je wilt weten over toezichthouder worden’  volgen. Dit is een dagprogramma dat meer dan tien keer per jaar gehouden wordt op verschillende locaties in Nederland.

‘In één dag krijg jij dan precies díe bagage om
voor jezelf de afweging te maken of
toezicht houden voor jou de volgende stap is.’

Herken je deze vragen?

 • Is toezicht houden nieuwe stijl iets voor mij?
 • Welke kwaliteiten heb ik nodig?
 • Wat doet een toezichthouder nu precies?
 • Welke risico’s loop ik?
 • Hoe word je toezichthouder nieuwe stijl?

Ik hoor deze vragen regelmatig van professionals die meer willen weten over toezicht houden, en die overwegen zelf de stap te zetten.

Ervaar zelf de dynamiek van de toezichtpraktijk

De oriëntatiedag is geschikt voor iedere talentvolle professional op strategisch niveau, dus ook als je zelf geen bestuurder bent (geweest) en ongeacht je sector of het type onderneming, van grote private bedrijven tot aan kleine instellingen.

 

 Wat levert deze oriëntatiedag jou op?

 • Je leert de dynamiek van de functie van toezichthouder kennen én ervaren.
 • Je krijgt een beeld van de ‘capabilities’ die een toezichthouder nodig heeft.
 • Je ervaart welke motivatie de meeste toegevoegde waarde heeft voor de organisatie.
 • Je ziet welke bestuursvormen intern toezicht kent, inclusief governancecodes of de codes voor goed bestuur.
 • Je begrijpt wat er van je als toezichthouder nieuwe stijl wordt verwacht, wat de taken en de verantwoordelijkheden zijn.

In het filmpje hoor je wat deelnemers van de oriëntatiedag vonden.

Meerwaarde groepsinteractie
De oriëntatiedag gaat veel dieper dan andere trainingen over dit onderwerp. Voorafgaand aan het seminar ontvang je ter voorbereiding mijn e-book. Dat zorgt ervoor dat iedere deelnemer dezelfde basis in huis heeft. Juist dit maakt dat er heel veel ruimte is voor interactie, casussen en onderlinge vragen en discussies. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. De ervaring leert dat er altijd vragen aan de orde komen waar jezelf niet aan gedacht had. Kortom, de oriëntatiedag is dé plek waar je al je vragen over toezicht houden nieuwe stijl en het verkrijgen van een commissariaat kwijt kunt.

Klantervaring

Elfi van der Valk“Het programma was heel effectief en ik kon al mijn vragen kwijt. Het gaf me bovendien goede handvatten om daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Dat je het geleerde ook direct kon toepassen is een verrijking. En de docent weet bovendien goed met de groepsdynamiek om te gaan. Ik ben naar huis gegaan met een hoop aantekeningen die direct toepasbaar zijn.”
Elfi van der Valk, Founder van der Valk Vitaal 

Praktische informatie

 • De bijeenkomsten zijn van 10.00 uur – 16.00 uur.
 • Je investering is € 399,- incl. lunch en ToezichthouderTips en excl. btw.
 • Je ontvangt gratis het veel verkochte e-book ‘Hoe word je toezichthouder‘ ter waarde van €54,99. Het e-book staat vol praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Data en locaties 2020:

61e editie: zaterdag 27 juni 2020 nabij Utrecht

De locatie is Landgoed Drakenburg in Baarn. Een lommerrijk landgoed met een rijke geschiedenis nodigen uit tot aandacht voor dat wat belangrijk is. Tijdens de break kunt u wandelen om de natuurvijver. Goed bereikbaar via de A1 en de A27. Gratis parkeren op eigen terrein.

62e editie: woensdag 16 september 2020 nabij Utrecht

De locatie is Landgoed Drakenburg in Baarn. Een lommerrijk landgoed met een rijke geschiedenis nodigen uit tot aandacht voor dat wat belangrijk is. Tijdens de break kunt u wandelen om de natuurvijver. Goed bereikbaar via de A1 en de A27. Gratis parkeren op eigen terrein.

63e editie: woensdag 23 september 2020 nabij Den Bosch

De locatie is Landgoed Huize Bergen in Vught, een monumentale villa die verscholen ligt in een prachtig park met eeuwenoude bomen. Met gratis parkeergelegenheid.


64e editie: donderdag 5 november 2020 nabij AmsterdamThe Waverly House in Ouderkerk a/d Amstel

De locatie The Waverly House in Ouderkerk a/d Amstel ligt aan het
riviertje de Waver in een mooi rustig natuurgebied met uitzicht
op de Zuidas van Amsterdam. Gratis parkeren.


65e editie: woensdag 9 december 2020 nabij Zwolle

De locatie De Franse School is een partycentrum in het centrum van Hattem, vlakbij Zwolle. De Franse School is gevestigd in een karakteristiek pand met een sfeervolle uitstraling en een rijke historie. Het ligt in het hart van de oude binnenstad van Hattem. Met gratis parkeergelegenheid.

 

 

 

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze oriëntatiedag? Neem dan contact met ons op. Als je weet dat toezicht houden bij je past, kun je starten met het vervolg op de oriëntatiedag: de basismodule Op weg naar Nieuw Toezicht