Verdiepingsmodule Toezicht op digitalisering

 

Bij digitalisering voor organisaties gaat het niet zozeer om het gebruik maken van de mogelijkheden die het kan bieden, maar vooral te komen tot het besef dat het een compleet andere mindset behelst. Het maakt integraal onderdeel uit van alle bedrijfsprocessen, en daarmee dus ook van je toezicht.
Continu innoveren, processen alsmaar slimmer en efficiënter maken, data verzamelen, bij elkaar brengen en benutten in samenwerkingsvormen, en nieuwe technologieën snel en effectief toepassen.

Het is de standaard aan het worden.

Hoe zorg je als toezichthouder ervoor dat de organisatie waarop je toezicht houdt niet doelloos rond gaat drijven op de golf van digitalisering, maar trefzeker overeind blijft in deze nieuwe dynamiek?
Vindt er waardecreatie plaats door deze digitalisering? Wat is de impact van digitalisering en IT op de organisatie en de klant? Past het huidige businessmodel dan nog wel?
Waar begin je als toezichthouder? Hoe breng je die noodzakelijke verandering op gang en ondersteun je de bestuurder en je collega’s?

Het doel van deze verdiepingsmodule is dat je digitalisering op een goede manier op de agenda van de RvT vergadering krijgt en het goede gesprek daarover kunt voeren. Je wilt concreet stappen gaan zetten in je RvT of RvC die passen bij de organisatie waarop je toezicht houdt.

Voor wie?
Wij zijn van mening dat deze basiskennis, inzichten en praktijkervaringen een must zijn voor iedere toezichthouder of commissaris ongeacht het profiel in de RvT.

Wat vragen we van je?
– Het lesmateriaal vooraf tot je nemen ter voorbereiding
– Meenemen van een eigen praktijkcasus
– Bijwonen van een interactieve bijeenkomst
– Zelfstandig een vervolgstap zetten in je RvT, RvC of bij je collega toezichthouders

Deze verdiepingsmodule duurt 1 dag, waarin je een handvat meekrijgt en ondersteunt je bij jouw vervolgstap in je RvT.

Wat levert het jou op?
– In- en overzicht in de rol, taak en verantwoordelijkheid van de toezichthouder bij digitalisering
– Inzicht in de nieuwste trends en specifiek voor jouw organisatie de wettelijke kaders inzake digitalisering
– Wat de strategische impact is van verschillende technologische ontwikkelingen (mobile, social media, digitalisering, cybersecurity zoals AVG, robotisering, Internet of Things, enz.)
– Hoe je toeziet op de kwaliteit van digitale systemen (privacy, legacy, infrastructuur, standaardsoftware, beschikbaarheid)
– Inzicht hebben in de risico’s van digitalisering, en hoe je die voor kunt zijn
– De juiste vragen kunnen stellen, én de antwoorden op deze vragen goed kunnen beoordelen
– De bestuurder goed kunnen adviseren als evenwaardige sparringpartner op het gebied van digitalisering

Wie is de docent?
drs. Mareke A. M. Miedema
Directeur Faktoo BV, projectleider, trainer en implementatiebegeleider digitalisering.

 

Je investering is slechts € 599,- excl btw.
Een telefonische intakegesprek kan onderdeel uitmaken van deze verdiepingsmodule. Het doel van dit intakegesprek is om je professionele achtergrond en je persoonlijke leerdoelen te bespreken. De opzet van de verdiepingsmodule is zodanig dat het rekening houdt met jouw leerdoelen.

Data en locaties in 2020, iedere keer van 10.00 tot 16.00 uur

De 9e editie: donderdag 12 maart 2020 nabij Amsterdam:

De locatie The Waverly House in Ouderkerk a/d Amstel ligt aan het riviertje de Waver in een mooi rustig natuurgebied met uitzicht op de Zuidas van Amsterdam. Met gratis parkeren.

 

De 10e editie: woensdag 16 september 2020 nabij Utrecht:

De locatie ligt op Landgoed van Ridderhofstad Rhijnauwen in Bunnik. Uniek gelegen aan de Kromme Rijn, en in de bossen op 5 km van Utrecht, met gratis parkeergelegenheid.

 

De 11e editie: vrijdag 20 november 2020 nabij Assen:

De locatie is Hotel Bitter en Zoet, een voormalig hospitaal in beschermd dorpsgezicht Veenhuizen, dat vroeger deel uitmaakte van de Koloniën van Weldadigheid. U vindt er modern comfort in een historisch jasje, compleet met zonneterras en tuin. Gratis parkeergelegenheid.

 

Heb je interesse in toezicht op digitalisering? Schrijf je dan hier in.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze verdiepingsmodule Toezicht op digitalisering? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Ben je nog geen of startende toezichthouder, volg dan eerst de basismodule Op weg naar Nieuw Toezicht.
Heb je voldoende bagage om toezicht te kunnen houden, maar nog geen (andere) plek in een raad van toezicht of commissariaat? Volg dan de toeleidingsmodule Met gemak het juiste commissariaat krijgen.

Bewaren

Bewaren

Reacties zijn gesloten.