Intervisiesessies, coaching en mentorschap

 

Toezicht houden vanuit je innerlijke kracht is bedoeld voor toezichthouders en commissarissen die meer uit zichzelf willen halen en uit de samenwerking met anderen. Je staat open om in de spiegel te kijken. Je bent bereid je eigen weerstanden onder ogen te zien en de vicieuze cirkel te doorbreken. Pas dan kun je daadwerkelijk met al je kennis en ervaringen een effectieve bijdrage leveren aan de organisatie waar jij toezichthouder van bent.

Jezelf willen ontwikkelen is een keuze. Die start met bewustwording over je eigen functioneren als toezichthouder, ook in relatie tot anderen.
Als je vervolgens écht iets wilt bereiken, is alleen het aanleren van kunstgrepen of gedragsvaardigheden niet voldoende. Dat komt, omdat gedrag van ieder mens en iedere organisatie wordt aangestuurd door bewuste en onbewuste patronen, waarden en overtuigingen. Om die reden geloof ik in interventies op deze niveaus.
Waar het er echt toe doet. Waar mensen door aangereikte inzichten en ervaringsgerichte oefeningen nieuwe mogelijkheden kunnen ontdekken en integreren.
Waar jij de beweging in gang kan zetten van oud gedrag naar nieuw gedrag. Het aanleren van nieuwe vaardigheden komt dan daarna.

Het gaat er niet om dat we gelijk zijn,
het gaat erom dat we onderscheid kunnen maken
en de diversiteit kunnen verbinden
pas dan kun je samen het verschil maken!

Zelfbewustheid is de basis voor succes. Onderzoek toont aan dat het succes van een organisatie sterk afhankelijk is van het zelfbewustzijn van de mensen.
Breed gedragen is ook de opvatting dat het vermogen tot zelfreflectie een belangrijke eigenschap is van het hedendaagse succesvolle commissariaat.
Zelfbewustzijn en zelfreflectie dragen bij aan authentiek handelen. Ook bij een thema als diversiteit en duurzaamheid verdient de authenticiteit van toezichthouders daarom aandacht.
De weg naar voren is de weg naar binnen. Het is de aangewezen route om de vicieuze cirkels van individuen en organisaties te doorbreken.

Maak samen het verschil. Mijn coaching, supervisie of mentorschap geeft je een nieuwe basis van waaruit je makkelijk in staat bent je effectiviteit te vergroten. Toezicht houden niet gebaseerd op een machtsrelatie, maar op innerlijke kracht en dat werkt verbindend.
Het is juist die verbindende kwaliteit die er voor zorgt dat de omgeving tot volle ontplooiing komt.

De toegevoegde waarde van De Erkende Toezichthouder
Ik heb passie voor talent.
Die passie helpt me om te blijven kijken naar hoe jouw talent zich het beste vertaalt naar een commissariaat. In wie je bent, in wat je doet en in hoe je  acteert in de raad. Mijn 25 jaar lange ervaring in coachen en expert zijn op het gebied van toezicht houden maken het tot een unieke combinatie, waar je jarenlang profijt van kan hebben.


Ik heb geen therapeutische achtergrond. Ik zal je niet vragen om technieken te gebruiken die niet bij je passen of waar je geen interesse in hebt. De stijl van toezicht houden die ik je leer, is perfect toe te passen voor iedereen die in staat is om de juiste vragen te stellen.

Ik geloof in recht-door-zee. En dat kan voor jou soms een beetje pijnlijk zijn. Want dat betekent dat je eerlijk te horen krijgt waarom je commissariaat niet loopt zoals het zou kunnen lopen. Overigens voel je die eerlijkheid ook op het moment dat je overweegt met mij in zee te gaan. Ik zal het je eerlijk vertellen, als ik de indruk heb dat jij geen profijt van mijn coaching, inter- en supervisie of mentorschap zult hebben.

Hier een paar reacties van klanten:
“Ik kwam Caroline een aantal keren tegen bij discussies in een LinkedIn groep. Haar ideeën over de nieuwe generatie toezichthouder/commissaris spreekt mij aan.
Persoonlijk geloof ik in een leven lang leren, en deze keer had ik meer behoefte aan een individueel traject dan aan een groepstraining. Om op niveau en in vertrouwen over issues te praten die spelen in de bestuurskamer.
De individuele coaching vind ik erg plezierig. De gesprekken worden door Caroline grondig voorbereid en haar aanpak is pragmatisch, wat prima bij mij past.
De aandacht is op en top en ze geeft energie en stof tot nadenken. Ik ben me zo nog meer bewust van mijn drijfveren en talenten, en kan op basis hiervan mijn toekomstige koers vaststellen!”

door G.D. ondernemer en commissaris

“Eerst voelde ik me onzeker over mijn kwaliteiten als toezichthouder, en vroeg me zelfs af of dit vak überhaupt wel iets voor mij was. Dat ging ik merken in de RvT vergaderingen.
Ik had eigenlijk niet een goed beeld, wat ik nu aan de online test kon hebben. Pas nu zie ik in dat de combinatie van de test, de coachingsgesprekken rondom vergaderingen en een verdiepingsgesprek heel goed voor mij werken. Ze hebben een verdiepend effect op elkaar!
Caroline’s adviezen zijn precies wat ik nodig heb en ze verlopen op een prettige manier.
Ik heb nu beter inzicht in de essentie van het commissariaat, bijvoorbeeld welke soort vragen effectief zijn en hoe je de bestuurder kunt motiveren. Ik ben me daardoor zekerder en tevredener gaan voelen over mijn bijdragen en beweeg me vrijer in de discussies.”
door A.S. ondernemer en toezichthouder

Dit zijn vaak de aanleidingen voor toezichthouders en commissarissen om contact met mij op te nemen voor coaching, inter- en supervisie of mentorschap:

  • je hebt binnenkort een sollicitatiegesprek en wilt dit graag met mij doorspreken, om de kans zo groot mogelijk te maken dat de keuze op jou gaat vallen.
  • je merkt dat acteren vanuit macht je steeds meer moeite kost en/of het risico op reputatieschade steeds groter wordt
  • je bent gestart als toezichthouder of commissaris en je kunt een extra steuntje in je rug gebruiken
  • je hebt last van één of meerdere toezichthouders uit je RvT
  • je wilt reflecteren over issues aangaande je commissariaat, maar wil dat buiten je eigen netwerk doen uit privacy-overwegingen
  • je wilt bruikbare tips over hoe je in een bepaalde situatie het beste kunt optreden

 

Regio en data in 2019/2020 voor intervisiesessies voor startende en ervaren toezichthouders:

Groep 2, editie 3: West Nederland: Werklocaties in Noord- & Zuid-Holland
Sessie 1: vrijdag 24 april 2020 van 14.30 tot 17.30 uur 
Sessie 2: vrijdag 25 september 2020 van 14.30 tot 17.30 uur
Sessie 3: vrijdag 22 januari 2021 van 14.30 tot 17.30 uur  

Groep 3, editie 1: Noord-Nederland: Werklocaties in Groningen & Friesland, Drenthe, Overijssel
Sessie 1: maandag 2 maart 2020 van 14.30 tot 17.30 uur
Sessie 2: maandag 25 mei 2020 van 14.30 tot 17.30 uur
Sessie 3: maandag 5 oktober 2020 van 14.30 tot 17.30 uur

Groep 4, editie 2: Zuid-Nederland: Werklocaties in Brabant, Limburg & Zeeland
Sessie 1: donderdag 16 april 2020 van 14.30 – 17.30 uur 
Sessie 2: donderdag 1 oktober 2020 van 14.30 – 17.30 uur 
Sessie 3: donderdag 15 februari 2021 van 14.30 – 17.30 uur 

Voor voorzitters RvT en RvC  3x per jaar een bijeenkomst
Groep 1, editie 5: Centraal Nederland: Werklocaties in Utrecht, Gelderland en Zuid-Holland
Sessie 1: vrijdag 6 maart 2020 van 14.30 tot 17.30 uur 
Sessie 2: vrijdag 29 mei 2020 van 14.30 tot 17.30 uur 
Sessie 3: vrijdag 20 november 2020 van 14.30 tot 17.30 uur 

Je investering voor 3 sessies is slechts € 349,- excl. btw en locatie- en horecakosten.

Je kunt op ieder moment instappen wanneer er een plek vrij is of komt. Je kunt je hier inschrijven voor een van de intervisiegroepen. Wij werken met verschillende intervisiemethodieken, waaruit de groep zelf een keuze maakt.

Reacties zijn gesloten.