Verdiepingsmodule Toezicht op digitalisering & IT

 

Bij digitalisering voor organisaties gaat het niet zozeer om het gebruik maken van de mogelijkheden die het kan bieden, maar vooral te komen tot het besef dat het een compleet andere mindset behelst. Het maakt integraal onderdeel uit van alle bedrijfsprocessen, en daarmee dus ook van je toezicht.
Continu innoveren, processen alsmaar slimmer en efficiënter maken, data verzamelen, bij elkaar brengen en benutten in samenwerkingsvormen, en nieuwe technologieën snel en effectief toepassen.

Het is de standaard aan het worden.

Hoe zorg je als toezichthouder ervoor dat de organisatie waarop je toezicht houdt niet doelloos rond gaat drijven op de golf van digitalisering, maar trefzeker overeind blijft in deze nieuwe dynamiek?
Vindt er waardecreatie plaats door deze digitalisering? Wat is de impact van digitalisering en IT op de organisatie en de klant? Past het huidige businessmodel dan nog wel?
Waar begin je als toezichthouder? Hoe breng je die noodzakelijke verandering op gang en ondersteun je de bestuurder en je collega’s?

Het doel van deze verdiepingsmodule is dat je IT en digitalisering op een goede manier op de agenda van de RvT vergadering krijgt. Je wilt concreet de eerste stappen gaan zetten in je RvT of RvC die past bij de organisatie waarop je toezicht houdt.

Voor wie?
Wij zijn van mening dat deze basiskennis, inzichten en praktijkervaringen een must zijn voor iedere toezichthouder of commissaris ongeacht het profiel in de RvT.
Tevens voor degenen die de (VIP) opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl doorlopen hebben, in ieder geval de basismodule Op weg naar Nieuw Toezicht en de toeleidingsmodule Met gemak het juiste commissariaat krijgen.

Wat vragen we van je?
– Doorlezen van ontwikkeld lesmateriaal vooraf ter voorbereiding
– Bijwonen van een interactieve bijeenkomst
– Zelfstandig een vervolgstap zetten in de organisatie (waar je toezicht op houdt)
– Bijwonen van een bijeenkomst waar we de werkopdrachten bespreken

Deze verdiepingsmodule doorloop je in circa 6 weken en bestaat uit een mix van fysieke en digitale werkvormen, waarin je een handvat meekrijgt. En als tweede bijeenkomst intervisie ter ondersteuning van je eerste stap in je RvT of organisatie.

Wat levert het jou op?
– In- en overzicht in de rol, taak en verantwoordelijkheid van de toezichthouder bij digitalisering en IT
– Inzicht in de nieuwste trends en specifiek voor jouw organisatie de wettelijke kaders inzake digitalisering en IT
– Wat de strategische impact is van verschillende technologische ontwikkelingen (mobile, social media, digitalisering, cybersecurity zoals AVG, robotisering, Internet of Things, enz.)
– Hoe je toeziet op de kwaliteit van IT-systemen (privacy, legacy, infrastructuur, standaardsoftware, beschikbaarheid)
– Inzicht hebben in de risico’s van digitalisering en IT, en hoe je die voor kunt zijn
– De juiste vragen kunnen stellen, én de antwoorden op deze vragen goed kunnen beoordelen
– De bestuurder goed kunnen adviseren als evenwaardige sparringpartner op het gebied van digitalisering en IT

Wie is de docent?
drs. Mareke A. M. Miedema,
Eigenaar Faktoo, en trainee RvT De Zijlen, voormalig trainer en senior projectmanager Thefactor.e

 

Je investering is slechts €799,- excl btw.
Een telefonische intakegesprek maakt onderdeel uit van deze verdiepingsmodule. Het doel van dit intakegesprek is om je professionele achtergrond en je persoonlijke leerdoelen te bespreken. De opzet van de verdiepingsmodule is zodanig dat het rekening houdt met jouw leerdoelen.

Data en locaties voor 2018:

De 4e editie nabij Vught:

Sessie 1: maandag 17 september
van 17.00 tot 21.00 uur
Sessie 2: maandag 8 oktober
van 18.30 tot 21.00 uur

Conferentiecentrum Abdijhof in Nieuwkuijk is gevestigd op het terrein van de middeleeuwse voormalige abdij Mariënkroon. Rust en natuur zijn alom aanwezig en de locatie heeft een rijke geschiedenis. Centraal gelegen aan de A59 en gratis parkeergelegenheid.

De 5e editie nabij Amsterdam:
Sessie 1: donderdag 8 november
van 17.00- 21.00 uur
Sessie 2:  donderdag 13 december
van 18.30 tot 21.00 uur

De locatie is het dijkhuis Werk aan de Winkel in Abcoude. Prachtig gelegen op een steenworp afstand van Amsterdam, met veel rust, ruimte en het meanderende riviertje de Winkel met zijn rietkragen. Gratis parkeergelegenheid.


Heb je interesse
in toezicht op digitalisering & IT? Schrijf je dan hier in.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze verdiepingsmodule Toezicht & IT? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Ben je nog geen of startende toezichthouder, volg dan eerst de basismodule Op weg naar Nieuw Toezicht.
Heb je voldoende bagage om toezicht te kunnen houden, maar nog geen (andere) plek in een raad van toezicht of commissariaat? Volg dan de toeleidingsmodule Met gemak het juiste commissariaat krijgen.

Bewaren

Bewaren

Reacties zijn gesloten.