Oriëntatie: Alles wat je wilt weten over toezichthouder worden

 

Wil jij je oriënteren op de functie van toezichthouder op zodanige wijze dat die voor je gaat ‘leven’?  Wil je bovendien zélf de dynamiek ervaren uit de toezichtspraktijk? Dan is dít dagseminar echt iets voor jou, want we gaan veel dieper dan menig ander!

Is toezicht houden nieuwe stijl iets voor mij? Welke kwaliteiten heb je er dan voor nodig? Wat doet een toezichthouder nu precies? Welke risico’s loop je? Hoe word je toezichthouder?
Dit zijn zomaar een paar vragen, die ik regelmatig hoor van mensen die meer willen weten over toezicht houden, en die overwegen om deze stap te zetten. Heel legitiem, want er bestaat geen erkend diploma voor toezichthouders en commissarissen in Nederland.

Kijk hier wat deelnemers van het dagseminar vonden

Kijk hier naar dit filmpje wat deelnemers van het dagseminar vonden

Echter er dienen zich voor talentvolle vakgerichte professionals juist NU kansen aan! Steeds vaker wordt er vanuit Raden van Toezicht of Commissarissen een beroep gedaan op de nieuwe generatie met eigentijdse denkbeelden over onder andere netwerkorganisaties, digitalisering, big data, waardecreatie en innovatievermogen van organisaties en ondernemingen. Bovendien zakt de gemiddelde leeftijd fors, en zie je inmiddels toezichthouders vanaf 25 jaar toetreden tot een RvT of RvC.

Reactie van een klant:
Na onderzoek op internet sprak de website van De Erkende Toezichthouder me aan, omdat het leek aan te sluiten bij mijn behoefte om eigentijds toezicht te verkennen vanuit de bestuurdersrol. Juist op het moment dat we bij Van der Valk bezig zijn met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van vitality-hospitality diensten. Het programma was heel effectief en ik kon al mijn vragen kwijt. Het gaf me bovendien goede handvaten om daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Dat je het geleerde ook direct kon toepassen is een verrijking. En Caroline Wijntjes weet bovendien goed met de groepsdynamiek om te gaan. Ik ben naar huis gegaan met een hoop aantekeningen die direct toepasbaar zijn.
Elfi van der Valk, management familie van der Valk hotel Tiel, bestuurder van der Valk Vitaal en Van der Valk Care

Als je overweegt om toe te treden tot een RvT of RvC, gaat dat voor jonge én ervaren professionals soms met twijfel gepaard.
Immers, de laatste jaren komen regelmatig schandalen naar boven die de vraag oproept welk risico je loopt. Of je vraagt je af welke ‘capabilities’ je nodig hebt, en of je past in het nieuwe bloed dat hard nodig is bij raden van toezicht.

Wat je ook beslist, de eerste stap is te weten of toezicht houden nieuwe stijl bij je past. Pas dán kun je een overwogen een besluit nemen of je investering voor een opleiding tot toezichthouder of commissaris de moeite waard is. Ontdek hoe de wereld van het toezicht houden in elkaar zit, welke trends er op dit moment zijn, en welke kennis & vaardigheden je al in huis hebt en welke opleiding in toezicht het beste past bij jou.

Reactie van een klant:
“Een vriendin wees me op het dagseminar en vroeg me of dit niet iets voor mij was. Het pakte zeer positief uit. Je werd meegenomen in de stappen die je keuze kunnen bepalen, en aan het eind kun je het toezicht houden “uitproberen”. Met name door het sluitstuk was de dag voor mij helemaal ‘rond’. Het maakt dat ik erg nieuwsgierig en leergierig ben geworden naar het vak van de toezichthouder”.
Anne-Marijke van Dijk, Jurist Rabobank Nederland

Alles wat je wilt weten over toezichthouder worden is een dagseminar waarin ik je meeneem in de dynamische wereld van de toezichthouder nieuwe stijl. Het is geschikt voor iedere talentvolle professional op strategisch niveau, dus ook als je zelf geen bestuurder bent (geweest). Ongeacht voor welke sector of type onderneming je toezichthouder zou willen worden, van grote private bedrijven tot aan kleine instellingen.
Je krijgt in 1 dag precies díe bagage mee, die je nodig hebt om voor jezelf de afweging te maken of toezicht houden nieuwe stijl voor jou de volgende stap is.

Voor wie is Alles wat je wilt weten over toezichthouder worden geschikt?
Voor mensen die

 • in 1 dag willen ervaren of toezicht houden bij je past, vóórdat je een (dure) opleiding gaat volgen
 • zelf willen proeven van het werk dat een toezichthouder doet
 • een eigentijds beeld willen krijgen bij de functie van toezichthouder nieuwe stijl
 • vragen hebben over het (krijgen van) werk van de toezichthouder
 • zich afvragen hoe je een commissariaat kunt combineren met je hoofdfunctie
 • willen weten waar je op moeten letten bij het selecteren van een opleiding die bij jou past

Reactie van een klant:
“Ik kwam De Erkende Toezichthouder tegen op LinkedIn. De aanleiding was dat ik wilde onderzoeken of dit een goede nieuwe stap is in mijn persoonlijke ontwikkeling, en ook om kennis op te doen van ‘de gedachten’ die toezichthouders hebben.
Toen ik echter vooraf het gratis E-book had gelezen, was ik al ‘om’.
Het programma vond ik erg goed, met een uitstekende mix tussen theorie en casuïstiek.
De groep was ook erg dynamisch en leuk. Ik ben naar huis gegaan met extra kennis, enthousiasme én een netwerk. En, met de wetenschap dat toezicht houden inderdaad bij me past!”
Max Ruiters, Recruiter / Partner Delfin Public BV

Bovendien gaat dit dagseminar veel dieper dan menig ander. Het veel verkochte  E-book Hoe word je toezichthouder zorgt er immers al voor dat iedere deelnemer dezelfde basis in huis heeft als je dit dagseminar volgt! Juist dit maakt dat er heel veel ruimte is voor interactie, casussen en onderlinge vragen en discussies.
Door deel te nemen aan een groep zitten er meestal wel vragen bij waar jezelf niet aan gedacht hebt. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.
Kortom dé plek waar je al je vragen over toezicht houden nieuwe stijl en hoe je toezichthouder of commissaris wordt kwijt kunt.

Wat levert dit dagseminar Alles wat je wilt weten over toezichthouder worden jou op? Je

 • leert de dynamiek van de functie van de toezichthouder kennen én ervaren
 • krijgt een beeld van de ‘capabilities’ die een toezichthouder nodig heeft
 • ervaart welke motivatie de meeste toegevoegde waarde heeft voor de organisatie
 • ziet welke bestuursvormen intern toezicht kent, inclusief de governance code of de codes voor goed bestuur
 • begrijpt wat er van je als toezichthouder nieuwe stijl wordt verwacht, wat de taken en de verantwoordelijkheden zijn
 • onderkent de risico’s van het vak van toezichthouder

Reactie van een klant:
“Ik kwam Caroline tegen op een ‘ontbijtsessie’ van VNO-NCW, en haar verhaal sprak me enorm aan. Het leidde ertoe dat ik graag meer informatie wilde en verdieping zocht over het vak van de toezichthouder.
Het was zeer stimulerend, en ik ontdekte bij mezelf een nieuwe behoefte om me nog verder in deze richting te ontwikkelen en ga door met de basisopleiding Op weg naar Nieuw Toezicht”.
Muriël Thijssen, Director DSM FIT

Locaties en data in 2018:

29e editie: zaterdag 10 maart 2018 nabij Utrecht

 

De locatie is Chalet Helenaheuvel in Doorn. Een sfeervol theehuis op de gelijknamige heuvel van dit heidegebied tussen de Kaapse Bossen, onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Met uitzicht op de stuifzandvlakte. Er is gratis parkeergelegenheid en gelegen op maar 2 km van de A12.

 

30e editie: dinsdag 3 april 2018 nabij Zwolle

 

De locatie is De Koperen Hoogte in Nieuwleusen, een verbouwde watertoren direct gelegen aan de A28 met prachtig uitzicht vanaf de 13e verdieping waar onze lesruimte zich bevindt. Met draaiend restaurant en gratis parkeergelegenheid.

 

31e editie: donderdag 17 mei 2018 nabij Amsterdam

 

De locatie The Waverly House in Ouderkerk a/d Amstel ligt aan het riviertje de Waver in een mooi rustig natuurgebied met uitzicht op de Zuidas van Amsterdam. Met gratis parkeren.

 

 

34 editie: donderdag 24 mei  2018 nabij Utrecht (VOL)

 

Onze locatie is Postillion Hotel Utrecht Bunnik, een moderne en comfortabele accommodatie aan de A12, nabij de A27 en knooppunt Lunetten. Gratis parkeren.

 

32e editie: zaterdag 30 juni 2018 nabij Utrecht

 

De locatie is Chalet Helenaheuvel in Doorn. Een sfeervol theehuis op de gelijknamige heuvel van dit heidegebied tussen de Kaapse Bossen, onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Met uitzicht op de stuifzandvlakte. Er is gratis parkeergelegenheid en gelegen op maar 2 km van de A12.

Na de zomervakanties:
Editie 35: dinsdag 11 september                                                        Assen
Editie 36: zaterdag 22 september                                                      Den Bosch
Editie 37: maandag 8 oktober                                                             Roermond
Editie 38: dinsdag 30 oktober                                                            Den Haag – Rotterdam
Editie 39: zaterdag 3 november                                                         Amsterdam
Editie 40: woensdag 12 december                                                     Utrecht

 

KlokIedere editie is van 10.00 tot 16.00 uur

 

Je investering is €249,- incl. lunch en excl. BTW. Bovendien krijg je het veel verkochte E-book Hoe word je toezichthouder ter waarde van €49,95 er gratis bij! Vol praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

 

Heb je interesse?
Geef je hier op voor het dagseminar Alles wat je wilt weten over toezichthouder worden. Na ontvangst van je inschrijving ontvang je eerst een factuur. Als je betaling binnen is, ontvang je het e-book en wordt je definitief geplaatst.

Meer informatie
Wil je meer informatie over dit dagseminar? Neem dan contact met me op.
Als je weet dat toezicht houden bij je past, kun je starten met het vervolg op het dagseminar: de basismodule Op weg naar Nieuw Toezicht.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *